Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 februari 2014

Muggenwolkjes en vliegen!

Iedereen heeft het erover: het bijzondere weer deze afgelopen winter!
Wijzelf mochten slechts 1 keer een klein laagje sneeuw voor onze deur noteren, en dat bleef ook nog eens maar nauwelijks een uurtje liggen. De waterbak heeft 1 keer een plaatje ijs gekregen, wat de Boez met het grootste gemak weg kon drukken, zo dun was het.
Wij hebben de hele winter door muggenwolkjes gezien boven onze planten en nu, nog geeneens maart, zijn er reeds brutale vliegen gesignaleerd. Door Wamy dus, want die ziet u hierboven tijdens zijn jacht op zo'n vliegebeestje. Volg zijn blik en u ziet de vlieg ook, zittend op de stalen buis.
Maar nu natuurlijk een heel belangrijke vraag: Kreeg de Wams de vlieg uiteindelijk te pakken?

Wel, helaas kunnen wij u dat niet vertellen. Het lijkt erop van wel (zie foto hiernaast), maar wij hebben het niet echt goed kunnen zien. In elk geval heeft Wamy het beestje niet opgesmikkeld want direct na deze mep sprong hij uit het net de straat weer op en verdween hij naar de overkant van de straat, waar Oscar op dat moment zat te dubben over het wel of niet vangen een de vette duif (zie een vorig bericht). Maar dat er nu al vieze vliegen zijn in de Katbladstraat, dat staat vast en belooft wat voor a.s. zomer! Bah!


1 opmerking:

ina zei

Zouden die vliegen geen overblijvers van vorig jaar zijn, door het zachte weer? Dan zullen ze toch binnenkort wel overlijden, mag ik hopen.