Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 3 februari 2014

Huisje op de hei?

Verderop in de straat wordt er hard gewerkt aan de gevel van een huis; het lijkt zelfs een complete renovatie.
Want: de werkzaamheden duren al een tijdje en het ziet er niet naar uit dat men al aan de afwerking bezig is...
Voor onze haarfabrieken is deze gevelrenovatie een regelrechte ramp, vooral als er boor- en hakmachines e.d. worden ingezet. Het lawaai is af en toe bijna ondraaglijk, want geloof het of niet, op sommige momenten kan mevrouw K. zelfs haar radio niet meer verstaan!


Onze reporters weigeren natuurlijk naar buiten te gaan als er zo'n vreselijke herrie wordt gemaakt. Zelfs Oscar ligt dan (met chagrijnige bek) in zijn mandje naast de sofa, Boez en Cera blijven op bed en komen slechts af en toe beneden voor een hapje of de bak.

Maar als de werklui zijn verdwenen en het lawaai is verstomd, willen zij wel even ter plekke de boel inspecteren, of een beetje dollen achter de neerhangende netten. Op de foto hiernaast ziet u hoe de Boez een paar rare sprongen maakt; Cera zit twee meter verderop, ook achter het net en daardoor bijna onzichtbaar.

Nee, soms is het voor haarfabrieken helemaal niet zo leuk om in een straat (stad) te wonen met heel oude huizen, want er wordt altijd wel ergens verbouwd, gesloopt of anderszins geknutseld vanwege lekkages, rottende kozijnen en meer van die dingen.

Maar goed, wonen op het platteland heeft ook zo zijn nadelen, heh? Ja, wij denken daarbij dan aan landbouwmachines bijvoorbeeld. En in een nette nieuwbouwwijk? Wel, daar is men vaak bezig met het zagen van blokken hout (voor de open haard) en het elektrisch snoeien van de heg of maaien van het postzegeltje gras.
Nee, voor de rust moet je waarschijnlijk naar een huisje op de hei!
Maar dat heeft natuurlijk ook weer zo zijn nadelen, al kunnen wij op dit moment niet bedenken welke...

3 opmerkingen:

ina zei

Blatende schapen en blaffende herdershonden?

Greet zei

Geen vriendjes.

Wad Woord en Wol zei

Wat maak je me nou, mevrouw K.? Er is hier op het platteland echt niet één nadeel te ontdekken.