Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 26 februari 2014

Rolberoerte door toekomstige plaatsing containers

Geen container op de plek van de Nepeta, vindt Oscar...
Gisteren zijn onze reporters in de Kruidentuin bezig geweest met het zoeken naar een geschikte locatie voor het plaatsen van een ondergrondse afvalcontainer.
Ja, want in de straten van de gemeente Leiden (binnenstad) moeten de twee-wekelijkse vuilniszakken (als u begrijpt wat wij bedoelen) plaats gaan maken voor wijkcontainers, zodat de meeuwen geen reden meer hebben om in de stad te blijven hangen en terugkeren naar Katwijk (bijvoorbeeld). En opdat de mensen niet te ver hoeven te lopen met hun huisvuil, moet er zo ongeveer op elke hoek van de straat zo'n ondergronds geval komen, en dat bij voorkeur natuurlijk op een plek waar geen kabels of riolen liggen want anders kunnen we straks niet meer naar het schaatsen of DWDD (om maar wat te noemen) kijken, heh? Dus....
Maar goed, de bewoners ontvingen een wijkbulletin waarin een plattegrondje staat met daarop aangegeven de plekken voor de graafwerkzaamheden, en u raadt het misschien al: er staat ook een container getekend in ONZE KRUIDENTUIN! Mevrouw K. kreeg derhalve een rolberoerte...(zeg maar dus).
Want waar willen ze dat ding in godsnaam zetten?

Boez vreest voor zijn schuilplek onder de lavendel...
In het 2e en 3e kwartaal van dit jaar begint de gemeente reeds met de plaatsing van de containers, maar dan nog niet in onze straat. Tenminste, dat hopen wij dan maar, want we willen graag met het tuinteam en de bewoners eerst nog overleg over de situering van de container, en ook willen we graag weten hoeveel tuin er op de schop gaat bij de werkzaamheden, hoe de containers eventueel achter nieuw groen weggewerkt kunnen worden en nog een paar van die dingetjes.
Nu heeft mevrouw K. geprobeerd telefonisch contact op te nemen met de betreffende ambtenaar (of medewerker), maar na drie keer doorverbonden te zijn (en weer van de lijn geknikkerd), kon zij tenslotte haar telefoonnummer achterlaten en zou ze teruggebeld worden, want de ambtenaar zat even niet op zijn plek. Dat terugbellen heeft tot op heden nog niet plaatsgevonden...

Wordt zeer zeker vervolgd!

8 opmerkingen:

katja zei

Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt daar bij de gemeente? Waarom nou persé in de kruidentuin, waarom niet gewoon een parkeerplaats daar vlakbij (bijvoorbeeld) opgeofferd?

ina zei

Zijn ze nou helemaal van de ... gerukt? Er kan toch wel een grote container komen bij de glas- en papierbak?

Marjoke zei

Houdt de gemeente Leiden niet van natuur?? Vreemd hoor!

katja zei

@Ina: hihihi, kan jij mijn gedachten lezen ? :-)

Truus zei

Misschien is er een alternatief voor de Kruidentuin???
Misschien kunt u dat de gemeente dan doorgeven?
Zou toch zonde zijn van dat stukje stadsgroen? Wat een idioot plan.

Hans Adema zei

@Katja: een parkeerplaats levert geld op. Groen kost geld. Ik zal Dick de Vos eens polsen.(PvdD)

katja zei

't Zal wel niet kunnen met die boom daar vlak naast, maar anders zou het toch mooi passen op die straathoek bij de zuidwestelijke hoek van de Kruidentuin... Maar anders zou ik denken op zo'n parkeerplaatsje ernaast, maar ja, dan derven ze inkomsten van de parkeerkaarten natuurlijk...

Mevrouw Katblad zei

Natuurlijk is mevrouw K. al in druk overleg met anderen.
Het gaat hier om ondergrondse containers, dus die kunnen niet op een plek waar kabels etc. lopen. De parkeerplekken zijn voor de omwonenden (vergunningshouders), dus daar vangt de gemeente geen extra geld voor en bovendien zijn er al te weinig...
De zaak ligt niet zo eenvoudig. En er zijn altijd mensen die niet zo ver kunnen (of willen) lopen met hun vuilniszakken. Hopelijk is er nog genoeg tijd voor overleg!