Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 5 februari 2014

Precaire zaak

Cera heeft, toen wij in de Parallelstraat even werden opgehouden door problemen met de Boez (waarover later meer), weer een poosje in de Perenboom gehangen. Of was het nu een Pruimenboom? Doet er niet toe.
Het gaat erom dat we eigenlijk van haar (Cera dus) verwachtten dat ze een mooie klimshow zou geven; ze had immers alweer een paar keer flink geoefend, haar nagels netjes aangescherpt en aan haar conditie gewerkt.
Echter, bij het eerste het beste obstakel (lastig zijtakje) raakte zij reeds in de problemen. Dat kunt u op bijgaande foto zien.

Zij (Cera dus) overwon het probleem weliswaar, maar werd direct daarna getroffen door een paniekaanval, die maakte dat zij niet verder naar boven dorst te klimmen.
De boom op zich is niet één van de moeilijkste categorie, zoals u ook op deze bijgaande foto kunt constateren.
De stam is namelijk niet al te steil, was niet glad want het had niet geregend, en bovendien waren er geen andere storende factoren aanwezig, zoals boomslangen, pestvogels of .... nou ja,
ernstige gevaren, zeg maar.

Cera negeerde onze aanmoedigingen en deed net alsof haar aandacht werd getrokken door zaken die in de straat plaatsvonden.
Het kan zijn dat zij inderdaad werd afgeleid door de kermende Boez (waarover later dus meer), maar in andere situaties op andere plekken interesseert het haar ook niet als de Boez een partij moeilijk loopt te doen en gaat ze altijd gewoon door met waarmee ze bezig is op dat moment.
Wij vrezen nu eigenlijk toch dat Cera weer een paar onsjes is aangekomen en dat dat extra gewicht invloed heeft op haar klimcapaciteiten. Maar het kan ook zijn dat er iets anders met haar aan de hand is. We houden wat dat betreft natuurlijk een vinger aan de pols, en mocht er meer duidelijkheid komen in deze precaire zaak, zullen wij u dat onverwijld berichten.

3 opmerkingen:

ina zei

Cera lijkt inderdaad weer iets molliger dan een aantal maanden geleden.

Sake Hennema uit Jorwerd zei

Onze ouwe Mak is laatst door overgewicht uit een gladde populier op het erf gevallen.

Mevrouw Katblad zei

En de stamvader van mevrouw K. heette ook Sake!
Wat een toeval!
Leeft Mak nog wel?