Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 7 februari 2014

Grote Snor

Een tijdje nadat Gromsnor in de Kruidentuin, Katbladstraat en Hoftuin voor enige consternatie had gezorgd (zie vorig bericht) en daarna uit ons zicht verdwenen was, keerde hij terug bij de redactie van het Katblad om daar, op onze buitentafel, even uit te kunnen rusten van zijn wanhopige zoektocht.
Cera zat in ons raamkozijn en hield de boel in de gaten.
Op deze dag voelden wij weer duidelijk het grote gemis, want onze grote Verkenner A Japekoppie (in goede doen) zou de vreemde kater niet met rust hebben gelaten en hem naar huis hebben gestuurd, net zoals hij er altijd voor zorgde dat Bolle Wangen niet al te lang bleef rondhangen bij de redactietafel. Voor Gromsnor was er nu geen enkele reden om onze tafel te mijden; zowel Oscar als de Boez (en Cera dus) durfden de confrontatie met deze kater niet aan.

En zo kwam het dat hij (GS dus) daar ongestoord kon gaan liggen, brutaal om zich heen keek en zelfs enkele keren ongegeneerd bij ons naar binnen lag te gluren.En zich even ongegeneerd uitgebreid ging zitten wassen, al hield hij daarbij wel steeds zijn staart of een poot dusdanig strategisch dat wij geen blik konden werpen op zijn rozijntje en omgeving.
Erg jammer, want wij wilden graag het visuele bewijs dat Grom een echte kater is, ongeholpen dus, al maakt hij wel steeds de geluiden die daarbij passen, en sproeit hij flink in het rond op de voor hem belangrijke, strategische plekken.


Wel, ondertussen zijn we niet meer tevreden over de naam die wij hem gaven, Gromsnor dus. Immers, de kater heeft namelijk alleen wat grommen laten horen bij onze eerste kennismaking, maar verder is hij uiterst vriendelijk gebleken en hebben wij gemerkt dat hij geen kwaaie peer is.
In onze plenaire redactievergadering hebben wij daarom gekozen voor een nieuwe naam, te weten: "Grote Snor".
Of hij daar zelf nu zo tevreden mee is weten wij niet, maar wij vinden in elk geval wel dat die naam beter bij hem past.

Verder kunnen we u ook nog vertellen dat Grote Snor (GS) vervolgens bijna een uur lang bovenop onze tafel (naast de narcissen) heeft liggen dutten, maar helaas was het al te schemerig om daar zonder te flitsen een behoorlijke foto van te kunnen maken. Hij vertrok tenslotte in zuidelijke richting, d.w.z. via de weg waarlangs hij eerder op de middag gekomen was.

5 opmerkingen:

ina zei

Heeft GS zich inmiddels ingeschreven bij de kattenstand toen hij toch bij de redactie was? Daar is toch het betreffende loket?

Jacq. zei

Of hij nu Grote snor of Gromsnor wordt genoemd, hij is en blijft een lekker ding.

Piet zei

Het toch wel een hele mooie kat om te zien. Moet GS nu elke keer de grote weg over om bij jullie te komen. Eng hoor.

katja zei

Grote Snor, ja, dat is een leuke naam!
Gromsnor, dan zag ik telkens het personage Bromsnor voor me uit de tv-serie Swiebertje (dat zal vast ook mevrouw Katblads oorspronkelijke reden voor de naamkeuze zijn geweest...)

Hans zei

Ik vind Gromsnor veel leuker. Maar ja Swiebertje zit naast me op de bank.