Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 23 februari 2014

Geen respect voor de natuur!

Boez, wij snappen best dat je af en toe wat gras wilt of moet eten, want we hebben heus wel gezien dat je behoorlijk verhaart en last hebt van haarballen. En we weten ook dat je niet van kammen houdt, al vinden wij dat heel erg stom van je. Maar goed.
Wat we niet snappen is dat je per se van Gijs' gras wilt eten en daarbij met je dikke poeperd bovenop de narcisjes gaat zitten. We denken bovendien niet dat de mensen van Gijs dat erg leuk zullen vinden. Nee, integendeel. Dus wat dacht je ervan om uit die plantenpot te komen en een andere zitplaats te zoeken?
Boez?

Jawel, mevrouw K. maakt weliswaar foto's van je terwijl je met je rozijntje zo pontificaal op de gele bloemetjes zit, maar dat is niet omdat we het zo leuk vinden wat je doet maar meer om onze lezers te laten weten dat je dus helemaal niet naar ons luistert.
Nee, je bent inderdaad geen gehoorzaam blafbeest maar een eigenwijze, brutale, ongehoorzame haarfabriek die zich nergens wat van aantrekt, maar daarnaast ben je ook reporter van het Katblad en dus moet je het goede voorbeeld geven en aan ons verzoek voldoen. Met je dikke krent van die bloemen afkomen, ja...Ah, het ventje wil dus bedenktijd? En gaat nog even rustig verzitten ook? Oh, Boezelmans heeft geen dienst op dit moment dus mag doen waar hij zin in heeft? En K. moet zich met haar eigen zaken bemoeien, vindt hij?


En Boez mag eigenlijk niet gestoord worden omdat hij het behalve druk heeft met gras vreten, ook nog in beslag wordt genomen door het in de smiezen houden van de Wams?
Nog meer smoezen, Boez?
Wel, dan doen wij gewoon het volgende: we laten aan iedereen op groot formaat zien hoe stout jij bent en hoe ongehoorzaam. En dat je dus helemaal geen respect hebt voor de eigendommen van een ander. Ook niet voor de natuur, nee. En vooral dat laatste vinden wij een grof schandaal!


6 opmerkingen:

ina zei

Boez is zelf toch ook een stukje natuur?

Mevrouw Katblad zei

Ja mevrouw Ina, zo lusten we er nog wel een paar!
Maar u bent wel weer heel grappig bezig, en misschien heeft u ook wel een (heel klein) beetje gelijk...

Anoniem zei

toch jammer van de narcissen hoor Boez
tineke

Piet zei

Ach, de narcissen zijn nog klein. Die veren wel terug van Boez zijn rozijntje.

katja zei

Nou vind ik 'rozijntje' wel een beetje 'n eufemisme voor die dikke reet van de Boez...

Wad Woord en Wol zei

Buurmans gras is dus niet alleen groener, maar ook nog eens veel lekkerder...