Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 21 februari 2014

Snel groeiend bultje

Gisteren is Charli bij de dierenarts geweest; hij had een snel groeiend bultje achter zijn oor en dat moest bekeken worden want zijn mens vertrouwde het maar niks. Wel, de Katmobiel stond toch maar stil te staan voor de deur en er was geen schaatsen op tv., dus mevrouw K. trad op als chauffeur, zeg maar. En natuurlijk nam zij haar camera mee.
We zullen u verder niet vervelen met plaatjes van Charli in zijn reismand, maar uiteraard had hij flink de pest in toen hij tijdens zijn middagdutje wreed uit zijn "kasteel" werd getrokken en in de mand werd gedouwd, iets wat niet van te voren met hem was afgesproken.
Wel laten wij u het gezwelletje zien terwijl de dierenarts het bekeek...


Inderdaad, een cyste! En die komen wel vaker voor bij wat oudere katten; ze bestaan in allerlei formaten en deze was nog vrij bescheiden. (Kijkt u maar via Google naar afbeeldingen van cystes (op de huid) bij katten - de met vocht gevulde bulten of blazen kunnen wel zo groot worden als tennisballen!)

De cyste van Charli werd voor de zekerheid met een injectienaald leeggezogen, maar het vocht was mooi helder en dat was goed. Alleen kan zo'n cyste dus zomaar weer vol lopen met vocht, en nog snel ook, binnen enkele weken zelfs. En daar Charl de neiging heeft om zich flink op deze plek te krabben, heeft zijn mens een paar injectienaalden mee naar huis genomen om zo nodig zelf op te kunnen treden. Gelukkig heeft zij een diploma voor "naaldgebruik", dus dat komt wel goed...
Mocht Charli nu echt last gaan krijgen van de bult, zou deze altijd nog onder plaatselijke verdoving weggehaald kunnen worden. Maar we hopen natuurlijk dat dat niet nodig zal zijn.
Sterkte ermee, Charli en buuf!

3 opmerkingen:

Piet zei

Tis wat voor Charli, gelukkig heeft zijn katmens een diploma voor naaldgebruik (waar haal je dat?).

ina zei

Heb jij even geluk, Charli, dat je mens je zelf kan behandelen. Hoef je niet telkens mee in die ...mand.

Hans zei

Grappig. Bij de foto dacht ik aan een volwassen teek! Ik weet niet wat erger is!
;0