Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 7 juni 2013

Waarom? Daarom!

Wij hadden Harremans (foto) en zijn broer Panda al diverse keren bij onze drinkbak gezien en constateerden dat zij bij die gelegenheden een enorme dorst hadden (dit natuurlijk naar aanleiding van hun gretige slokken en klokken).
Dus ging mevrouw K. maar eens naar de Hoftuin om verhaal te halen.

Wel, Harry was toevallig net bezig met een gedegen bodemonderzoek voor de deur van Myo en Mickie en had derhalve geen tijd voor een interview.En Panda (hiernaast) had het net even heel erg druk met het bestuderen van een stukje struikgewas, dus had ook geen tijd voor het beantwoorden van een paar vraagjes. Vandaar dat K. maar zelf op onderzoek ging.
Zij ontdekte dat de Hofvijver bijkans overwoekerd is door de omringende planten en dat het nog net (on)zichtbare water is bedekt met een stevige laag kroos. Wel, daar was dus voor de twee broers sowieso geen mogelijkheid meer om te drinken.
Elders in de tuin konden wij ook geen water ontdekken, en daar de broertjes niet over een kattenluik beschikken en dus niet bij hun inpandige drinkbak kunnen, moeten ze wel af en toe de Katbladstraat oversteken om zich te kunnen laven aan onze grote waterkuip, vooral met dit warme weer, heh?
Uiteraard zijn ze van harte welkom om dat te komen doen, wij wilden slechts weten waarom. En die vraag is nu dus beantwoord.

7 opmerkingen:

ina zei

Mensen van de Hoftuin: er is werk aan de winkel! Baggerwerk welteverstaan.

Maurice du Blaffie zei

Ik zou zeggen een randje glyfosaat rond die tuinvijver.
Ik zeg doen.

ina zei

@Maurice: WAT?!

Maurice du Blaffie zei

@ ina: is u soms doof ?
GLYFOSAATRANDJE !

ina zei

@Maurice: Ik kan gewoon mijn ogen niet geloven. En voordat u het vraagt: Ik ben ook niet blind.

Lotje Savelberg zei

@Beste Maurice: let maar niet op die oude blafpoes ina.
Dat kind snapt niet eens meer wat ironie is.

ina zei

Dat krijg je als je zo oud bent als ik.