Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 15 juni 2013

Doen alsof, altijd nuttig

In de Hoftuin zagen wij Mickie; ze was wat aan het snuffelen bij het witte muurtje, maar dat had verder niks te betekenen.
Zij deed namelijk alsof er wat interessants te ruiken viel om zo geen contact te hoeven maken met mevrouw K. of reporter Oscar. Blijkbaar had ze daar gewoon geen zin in, en daar kunnen we ons best wat bij voorstellen.


K. echter was vastbesloten om Mickie's kleine snuitje te kieken, want het was alweer even geleden dat wij haar voor het laatst hadden gezien.
Na haar snuffel-act had Mickie zich teruggetrokken achter en tussen wat groen, in de hoop dat zij daar de camera kon ontwijken. Maar ja, mevrouw K. heeft zo haar methodes, heh? Ja, want zij deed op haar beurt net of zij Mickie niet zag, hield de camera wat lager bij de grond en drukte een paar keer nonchalant af.Toen liep zij door omdat ze al eerder had gezien dat Myo voor het raam lag te pitten, en dat moest natuurlijk worden vastgelegd.
Ook Myo deed alsof, want hij had één oog op een kiertje staan en af en toe ging dat oog snel even wat verder open om direct daarna weer dicht te gaan. De ouwe schooier!
Inderdaad, hij ligt er wel schattig bij, vooral als je bedenkt dat hij nog steeds de partijleider is van Hof is Vol, al zien we hem niet vaak meer vreemdelingen uitzetten. Het kan echter zijn dat het zomerreces weer is ingegaan, al is dat dan wel aan de vroege kant.

Toen wij onze aandacht weer op Mickie richtten, was ze net op dat moment bezig met wat vliegbeestjes te bestuderen. Een heel nuttige bezigheid want daar kun je een hoop van leren.Bovendien is het bekijken van vliegbeestjes nog altijd leuker dan het moeten aanschouwen van een chagrijnige reporter, want die zat zich op een paar meter afstand dood te vervelen en te wachten tot we weer eens verderop gingen om écht nieuws te verzamelen. Tja, de ene dag is de andere niet, heh Os?
Kruidentuininspectie dan maar?
Ja, en daarom namen we afscheid van Mickie.
Cera had al die tijd bij de Poort zitten wachten; ze had het deze keer weer niet aangedurfd verder de Hoftuin in te komen. Het kan dus best zijn dat Harry of Panda zich daar verstopt hielden en zij dat haarfijn aanvoelde, maar daar hebben we geen bevestiging van kunnen krijgen.

1 opmerking:

Nelleke zei

Mevrouw K.:
al die haarfabrieken doen alsof !
Is dat niet bekend op de LKB redaxie ?