Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 2 juni 2013

Reportage van Boez over een vreemde

De Boez:
Wel, het was zo dat ik de pest in had dat Os weer voorop was gegaan met mevrouw K. mee, en dat doet ie nu altijd om bij haar te slijmen. En zo kwam het dus dat hij als eerste die vreemde ontdekte terwijl ik ook wel eens de eerste wil zijn. Bovendien had ik verwacht dat Oscar met mij zou gaan spelen, maar hij moest natuurlijk weer de grote verkenner gaan uithangen.
Meer wil ik er niet over zeggen, dus kom maar op met je volgende foto.Even later kwam Oscar toch naar me toe om te spelen, maar dat was pas nadat hij had gemerkt dat die vreemde hem niet moest. Dus deed ik alsof ik Os niet zag, om hem te straffen zeg maar. Volgende foto alsjeblieft.


Toen Os tussen de sprieten was gaan zitten, ging ik naar de parkeerplaats bij die ene boom. Ja, want daar zat Kaija namelijk in en dat had niemand nog gezien behalve ik dus. Nee, ik kijk hier niet boos, ik was alleen maar wat verdrietig omdat niemand aandacht aan mij besteedde. Ja, je hebt wel foto's van me gemaakt, dat is waar en dat zie ik nu ook. Maar toen wist ik dat nog niet en dacht ik dat je alleen maar Os en die vreemde zat te kieken.
Kunnen we nou verder?
Hier zie je dus dat ik zie dat Kaija daar zit terwijl niemand anders haar nog had gezien, dus je kunt niet van me zeggen dat ik geen goeie reporter ben, heh?
Heb je dat genoteerd?


En hier zie je dat Oscar nog steeds tussen de sprieten zat, en ik weet heus wel dat hij zat te wachten tot ik voorbij zou komen om dan bovenop me te springen, maar ik ben bij de boom gebleven totdat hij daar ook kwam.
Nee, meer kan ik me niet meer herinneren van wat er toen gebeurde.
Ben ik dat? Nee, ik weet echt niet meer wat ik daar deed. Jij wel dan? Ja, ik sta hier wel goed op, heh?
Heb je nog meer foto's?
O ja, nou weet ik het weer. Kaija was plotseling uit de boom gekomen en toen dook die vreemde weer op. Die wou namelijk gaan kijken wat er nu zo leuk in die boom was, of misschien wel wat Kaija daar had gedaan. Hij wachtte inderdaad erg lang tot hij eindelijk naar boven klom.
Toen ie eenmaal boven zat, was ie een hele tijd aan het klooien. Ja, ik ben nog even wezen kijken maar had er snel genoeg van. Ik geloof dat we daarna naar huis terug zijn gegaan. Niet?


Ja, het is best mogelijk dat Os en ik nog even achter elkaar aan hebben gerend, en dat ik met een grote boog om Siep en Kaija heen ben gelopen. Nee, ik vind ze geen van beide erg aardig en daarbij ook nog totaal oninteressant. Of ik Japekoppie nog heb gezien? Ja, ik geloof van wel. Nou je het zegt, die was wel steeds in de buurt ja. Heb je geen foto's van hem dan? Oh, die komen dus nog.
Mag ik nu weer weg? Nee, het gaat je niks aan wat ik ga doen.

2 opmerkingen:

Robin zei

Bokkepruik op, Boez? Mag hoor, als je morgen maar weer de gezellige Boez bent.

De Kwade Kwast zei

Er zijn serieuze plannen om het redaktieburo van het LKB met rode verf te besmeuren.
Dit uit solirariteit met the Boez !