Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 24 juni 2013

De eerste libelle

In de Kruidentuin hebben wij de eerste libelle zien vliegen. Oscar was degene die het vliegbeestje ontdekte.
De fotograaf kreeg het beestje helaas niet in beeld, maar zag 'm wel met het blote oog.


Hier was de libelle over de kop van de Os gevlogen, en daarom dus kijkt Oscar om.
Had de Boez de libelle ook gezien? Wij hopen van wel, al lijkt het hier van niet omdat hij de verkeerde kant op kijkt. Het kan ook zijn dat hij alweer een ander, nieuw vliegbeestje zag wat nog mooier en spannender dan de libelle was, maar zeker weten doen we dat niet.
We hebben helaas nog geen vlinders in de kruidentuin mogen signaleren.

3 opmerkingen:

Melle zei

Jullie zijn echt laat hoor.
Ook geen vliegende muisjes gezien nog ?

ina zei

Vorige week werd er hier achter het huis een vliegend muisje uit de lucht gegrepen door een grote meeuw. Het arme vleertje gaf een erbarmelijke schreeuw. Helaas konden we niets doen om hem te redden.

Nelleke zei

In Laos zwaaien mensen met een hengel door de lucht. Een sprinkhaan krijgt een enorme vishaak door zijn lijfje gestoken. Een vliegend muisje krijgt de sprinkhaan op zijn radar en voordat hij kan uitwijken zit de haak in zijn vleugeltje en wordt dan snel binnengehaald en gefrituurd. Maar eerst wordt het fijne fragile nekje van het vleertje gebroken.