Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 17 juni 2013

Onbeantwoorde vraag

Wij hadden gezien dat Zwarte Gijs de Hoftuin was binnengeglipt en besloten te gaan kijken wat hij daar deed en om hem te interviewen.
In dat laatste had Gijs duidelijk helemaal geen zin want hij liep (zeer haastig) van ons weg.

En verstopte zich zo goed als hij kon, vlakbij de Poort om zo bij de eerste de beste gelegenheid naar de Katbladstraat terug te kunnen vluchtten.
Maar Oscar was niet van plan om dat toe te staan. We waren immers voor een interview met Gijs gekomen en zo nodig zou Os ZG wel even onder druk zetten.
Nu weten wij allemaal dat dat niet werkt, heh? Ja.
Gijs was alleen nog maar bezig met hoe zo snel mogelijk uit de Hoftuin weg te komen, en dus bleven wij maar mooi zitten met onze vraag over waarom hij daar heen was gegaan en zijn eventuele andere plannen.
Tja, en toen K. hem te dicht naderde, schoot hij de Poort in en sprong pardoes over Oscar (haasje over) en langs Cera heen, die ook in de Poort zat; op de vorige foto kunt u haar zien zitten, als u tenminste heel erg uw best doet.

Wat wij vooral zo graag van Gijs hadden willen weten?
Wel, of hij misschien van de komst van de gifkarretjes had gehoord en alvast op zoek was gegaan naar een Roundup-vrije zone natuurlijk!
Maar die vraag bleef dus helaas onbeantwoord.

4 opmerkingen:

Tom Poes zei

Het wordt hittegolf. Roundup mag niet boven 25°C gebruikt worden. Als het nou ook nog flink gaat hozen, groeit ons onkruid als kool.
Kortom als er volgende week gespoten wordt, zie je door de bomen het bos niet meer. Gifspuiten is voor dit klimaat niet geschikt; beter nu als de wiedeweeerga drommels borstelen en schoffelen.

ina zei

Gijs is een struispoes.

Gonny Swibben (Beemsterzwaag) zei

Wat een goed werk doet u toch Mevrouw Kemp.
Wij wonen midden in het groen zeg maar en snappen echt niet waarom uw gemeente er echt alles aan doet de natuur, het groen eigenlijk in uw stad kapot te spuiten. Zeker als uw poezen daar nog eens flink ziek van worden.

Gonny Swibben
mijn man Herman
twee Perzisch langhaar Colourpoint Sealpoint schatjes
Beemsterzwaag

Tom Poes zei

@ mens ina:
en we hadden al blafpoes