Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 13 juni 2013

Record gebroken!

Deze foto werd genomen vlak voordat Os zijn record Pergola Zitten zou verbeteren. Hij zat namelijk al 2 uur en 33 minuten bovenop terwijl zijn record op 2 uur en 34 minuten stond.
Mevrouw Inge wilde dit graag vastleggen, maar K. vond dat niet een goed idee, want zij weet uit ervaring dat Os bij het openen van de voordeur altijd denkt dat hij er al is, en dan dus overeind komt terwijl het nog niet zover is. Maar mevrouw Inge griste toch de camera uit de handen van K. en stapte ermee naar buiten. Deze prachtige foto's werden dus door haar gemaakt.

Wel, Oscar bleef deze keer wel zitten, alsof hij zelf ook de tijd had bijgehouden en zodoende wist dat hij nog niet mocht opstaan. Op het moment van deze foto was de evenaring van zijn oude record (2 uur 34) al een feit, en hij lijkt hier nog steeds in een soort trance te verkeren.
Mogen wij trouwens even uw aandacht vragen voor onze druif? Jawel, vol knoppen, dus dat belooft straks een rijke oogst. Of het voldoende zal zijn (en of de zomer warm genoeg zal zijn) voor het bottelen van onze eigen Katbladwijn is nog onzeker, maar hoop doet leven.
Wel, ondertussen wees de klok een recordtijd aan van 2 uur en 35 minuten, en nog leek de Os niet van plan om op te staan en de Pergola te verlaten.
Doch toen de klok weer een minuut had bijgeteld, kwam Oscar opeens toch maar overeind. Zijn record Pergola Zitten staat thans dus op de prachtige tijd van
2 uur en 36 minuten!

Uiteraard hebben de Os van harte gefeliciteerd met zijn nieuwe record, maar hebben ook de afspraak met hem gemaakt dat hij dit record gedurende de rest van het zomerseizoen met rust laat en in plaats daarvan gaat trainen voor zijn Judo-wedstrijden met (en tegen) de Boez.
Dit natuurlijk in verband met zijn toenemende omvang en om te voorkomen dat onze hoogste, nog zo tere druivenranken nog verder worden geplet. De Boez kan overigens ook wel wat meer beweging gebruiken, maar met hem is het wat moeilijker afspraken te maken.

8 opmerkingen:

Femke zei

Ik wil toch even zeggen dat ik zelden een leuker snoetje zie dan die van Os! Dat vlekje rond z'n neusje is te lief!

Jacq. zei

Super gefeliciteerd, lieve Os, hartstikke goed en knap!!!

Mo zei

Dus Aunty Inge had eigenluk bijna het recordbreken van da Os prematuur gebroken, zeg maar ?

Greet zei

Gefeliciteerd Oscar. Ik neem aan dat mevr. K. toch wel een feestmaal voor je aangericht heeft.

katja zei

Mevrouw Inge heeft wel een groot risico genomen, maar gelukkig niet voor niets: de foto's zijn prachtig!!! Vooral die 2e en 3e dan!
En wat heeft Oscar toch een schattig koppie!

ina zei

Alweer gefeliciteerd, Oscar!

Melle zei

Moet een lintje worden.

Maurice du Blaffie zei

Standbeeld van de Os in wit marmer met subsidie in de Kruidentuin. Ik zeg doen.