Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 25 juni 2013

Hoezo onduidelijkheid???

Vandaag kregen we de brief betreffende “Chemische onkruidbestrijding op verhardingen” (dd. 25 juni 2013) van Burgemeester en Wethouders aan de raad onder ogen.
De inhoud van deze brief was voor ons zeer teleurstellend: B & W wil wel stoppen met chemische onkruidbestrijding  “omdat er onduidelijkheid bestaat over de risico’s van de chemische onkruidbestrijding”, maar eigenlijk nu nog even liever niet. Er zal eerst nog verder onderzoek door de gemeente worden gedaan ; er zullen verschillende scenario’s worden uitgewerkt met de verschillende manieren van onkruidbestrijding, eventuele combinaties van methoden en bijbehorende kosten.  “Dit bieden wij u het eerste kwartaal van 2014 aan”, aldus B & W aan de raad.
Bij deze brief hoort een aantal bijlagen (diverse rapporten, een flink pak papier) waar we later nog op terug zullen komen.

Het eerder beloofde voorstel is er dus niet gekomen;  voorlopig gaat de gemeente Leiden gewoon door met het spuiten van het giftige Roundup, ook in 2014!

Wordt vervolgd!

7 opmerkingen:

Jelle zei

En dan komt Kardinaal Simonis weer kort door de bocht met wir haben es nicht gewusst.

ina zei

Zijn ze nou helemaal van de ratten bezeken? Volgens mij hebben ze te diep in het roundup-glaasje gekeken en zijn hun hersens aangetast.

Tom Poes zei

@ poesmens ina:

ratkatten ?

Mo ziet sterretjes en zei

Gefeliciteerd mevrouw K.
Op 26 juni 2013 om ± 15.24 uur werd de 1000 gehaald. Het is iemand uit Noordwijk of een anoniem uit anoniem.
Wel knap van u binnen ruim twee weken een verbubbeling ! Chapeaux.

Anno en Mien zei

Wij ook niet

Melle zei

Wie dan wel ?
in Godsnaam

Mevrouw Katblad zei

Nu zien wij ook sterretjes...