Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 20 juni 2013

Tumult in de Katbladstraat (2)

Snoes had alles nauwkeurig bijgehouden. Naar buiten komen om alles van dichtbij mee te
kunnen maken vond ze blijkbaar geen goed plan, maar door het raam kon ze ook goed zien wat er voor haar deur gebeurde.
Wij zagen haar boos naar de overkant van de straat kijken en volgden haar blik.Ah, daar zat Ienke (of hoe hij heten mag), op het bankje van Zwarte Gijs. ZG zelf was in geen velden of wegen te bekennen, hij zat ook niet ergens in zijn blauwe regen want dat hebben we nog gecontroleerd.K. dreutelde wat om de bank heen, maar dat maakte Ienke niks uit; hij had slechts oog voor onze reporters, die nog steeds voor het huis van Snoes de straat liepen af te snuffelen.
De situatie was dus op dit moment erg rustig te noemen, en K. dacht aan haar glaasje witte wijn dat op onze buitentafel vast en zeker warm stond te worden. Ze liep daarom terug naar haar bezoek en nam plaats aan de tafel.

Even later echter moest K. er weer vandoor. Want stond daar (aan het eind van de Katbladstraat) niet die tweede nieuwe zwarte? Om dat aan de weet te komen moest ze er toch even naartoe lopen, heh? Ja, want zo was het niet goed te zien. En zo liet K. haar bezoek voor de tweede maal in de steek.


Het was Bobo, we hadden het kunnen weten want zij woont daar immers en bovendien zat haar mens buiten te converseren met zijn buren.
Eerst dacht K. dat Bobo haar vriendelijk kwam begroeten, maar daarmee had ze het helemaal bij het verkeerde eind.
Nee, Bobo kwam natuurlijk om haar territorium te verdedigen en onze reporters duidelijk te maken dat ze moesten ophoepelen.
Japekoppie (boven) zou zich niet laten wegjagen omdat hij verkenner is, overwicht heeft en net serieus bezig was aan een grondig sporenonderzoek, maar Cera was wél een gewillig en dankbaar slachtoffer, dus koos Bobo haar als eerste uit.
Uiteraard bleef Cera niet wachten tot Bobo al te dicht bij haar was gekomen, al lijkt het hier van wel. Nee, vlak na deze foto liep zij van deze plek weg, maar niet in paniek of om ergens snel onder een wielhuis te kruipen zoals zij vroeger altijd deed in dergelijke, gevaarlijke situaties.
Voelde zij zich wellicht gesteund door de aanwezigheid van de andere reporters? (Schelden deed ze overigens wel, dat konden we duidelijk horen maar dat zet helaas geen zoden aan de dijk.)Want Japekop was immers dichtbij haar en Oscar zat ook niet al te ver bij Cera vandaan om de boel in de gaten te houden.

In elk geval voelde Bobo zich vermoedelijke toch wat geïntimideerd door de reporters van het Katblad, en toen ze Cera uit haar gebied had verwijderd vond ze het wel welletjes. Ze had haar punt gemaakt en dat moest voor dit ogenblik maar genoeg zijn.
Mevrouw K. vond het ook genoeg. De reportage was lang genoeg geworden, haar wijn stond alsmaar warmer te worden en ze moest nog maar zien of haar gasten er ondertussen niet vandoor waren gegaan wegens "verwaarlozing" door hun gastvrouw.
Dit bleek niet het geval, ze waren druk in gesprek toen K. terugkeerde bij de buitentafel van de redactie. Oscar en Japekoppie waren trouwens met K. mee terug gelopen en de Boez was zogenaamd nog steeds druk bezig met sporenonderzoek bij het huis van Snoesje.

Dit verhaal loopt toch nog een beetje raar af omdat Os het opeens op zijn heupen kreeg en zomaar Cera ging pesten. Of was dit meer een geval van "lesje leren"?
Ja, want Cera had zich door Bobo weg laten jagen terwijl ze sterk genoeg is om zich te verdedigen, en dat moest haar maar eens duidelijk gemaakt worden.
Ienke hebben wij sinds deze reportage niet meer gezien en waar hij zo opeens was gebleven is ons een raadsel, hoewel we vermoeden dat hij op een zeker moment uit pure verveling de Muizentuin is ingedoken.

3 opmerkingen:

Wim van Ooyen zei

Toch knap hoor van u Mevrouw Bladkat dat u zich zo soepel kan losmaken van uw borrelende en bruizende visite en ander dagelijkse knagende sores zoals de naderende Syriese lookalike rounddown gifgolf en dat u zich tussen neus en lippen door toch opwerpt als de Katbladbuurtfotogravin.

ina zei

Wat zijn er opeens veel zwarte katten in de Katbladbuurt.

Tom Poes zei

@ poesmens ina:

blafpoes
struispoes
zwartpoes
het ongeluk nadert pardoes...