Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 18 juni 2013

Nog steeds op zoek?

Hoewel het gif spuiten in de Katbladbuurt een week is uitgesteld (wij ontvingen daarover een mail van de gemeente), is Zwarte Gijs nog steeds druk op zoek naar een Roundup-vrije zone. Tenminste, zo lijkt het.
Wij zagen hem heel haastig door de Kruidentuin rennen en daarna nog haastiger de tuin verlaten, wilden hem nog naroepen dat het Tuinteam al heel veel onkruid heeft weggehaald om zo de gifspuiters buiten de tuin te houden, maar Gijs was ons te vlug af.


Helaas konden wij hem niet meer inhalen, en waar hij uiteindelijk is gebleven hebben we dus niet kunnen zien.
Gelukkig heeft Zwarte Gijs nog wat meer tijd gekregen voor zijn zoektocht, het is alleen jammer dat hij dat nog niet weet.

2 opmerkingen:

Truus zei

Hebben jullie al een deksel ontworpen voor de grote zwarte waterbak??
Hopelijk zijn er getuigen als de spuiters komen, om ze kritisch te volgen.

Nelleke zei

Als ze niet vlak langs walkanten mogen spuiten, geldt dat dan ook niet voor drinkwaterbakken voor huis- en stoepdieren ? Zo bind je toch de kat op het spek of de dood op het dier ?