Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 30 september 2014

Geen haarfabriek is hetzelfde

Mevrouw K. heeft haar reporters gevraagd om af en toe een loketdienstje te draaien, maar had daarmee bedoeld dat de haarfabrieken dat om de beurt zouden doen en niet samen tegelijk, zoals dat hier het geval is (zie de foto).
Wel, de Boez heeft er geen bezwaar tegen om af en toe het Poezenloket te bewaken, vooral als er regen in de lucht zit, hij dan lekker droog kan zitten terwijl hij ondertussen toch een frisse neus houdt.
Nu moeten we eerlijkheidshalve toegeven dat een natte Boez altijd een drama is omdat zijn vacht heel gretig elk drupje regen direct opneemt, als ware het een spons met bijzonder groot absorptievermogen. Wanneer de Boez onverhoopt overvallen wordt door een flinke bui, hebben wij altijd een grote badhanddoek nodig om hem weer een klein beetje droog te krijgen en blijft hij er zelfs dan nog gedurende lange tijd letterlijk uitzien als de spreekwoordelijke verzopen kat.

De vacht van Oscar daarentegen is dermate compact, kort en vettig, dat de nattigheid er bovenop blijft liggen en heel simpel en snel is te verwijderen door een enkele veeg (van kop naar de punt van zijn staart) met drie velletjes goedkoop keukenpapier. Daarna kan hij direct op de bank gaan liggen zonder de bekleding daarvan te verpesten, terwijl wij een natte Boez liever nog even een uurtje op het vloerkleed bij de cv zien blijven liggen, iets wat hij natuurlijk niet doet.

Bij Cera ligt het allemaal wat ingewikkelder. Zij heeft een vacht die qua absorptie en lengte tussen die van de Boez en de Os inzit, maar zij zorgt er meestal wel voor dat ze niet al te nat wordt door bij plotselinge regen onder een tafel of wielhuis te duiken en daar te blijven tot de bui is overgewaaid. Maar als ze onverhoopt toch een keer niet op tijd is met het vinden van een schuilplek en daarna meer dan alleen maar vochtig de redactie betreedt, weigert zij elke vorm van welke droogmethode dan ook, en mocht mevrouw K. toch een poging willen wagen, rent Cera snel de trap op om zich met haar natte mantel op het dekbed neer te vlijen.
Nee, geen haarfabriek is hetzelfde, en dat begint al bij de productie van niet alleen kleur, maar dus ook de samenstelling van het materiaal.

2 opmerkingen:

Inge zei

Is je luxaflex nu al weer kapot?

Piet van 't Zelfde zei

Ik zou zeggen, als The Booze zich toch vergrijpt aan een nakend regenbuitje buiten zeg maar, gewoon koud centrifugeren in de wasmachine en opwarmen en drogen in de magnetron, Mevrouw K.