Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 19 september 2014

Dartelende koolwitjes

Oscar heeft vorige week in de Kruidentuin enige tijd onder de dragon gelegen. Hij was incognito en had zich ook nog eens verstopt, zogenaamd dan.
Hij lag vlinders te bestuderen, iets wat hij de laatste tijd steeds vaker doet omdat het einde van zijn opleiding in zicht komt en hij nog een paar tentamens moet afleggen. Hoeveel weten wij niet; hij houdt ons niet op de hoogte. Wel weten wij dat hij inderdaad hard moet doorleren omdat het vlinderseizoen niet oneindig is, al wordt er nog wel een vlinderbabyboom verwacht als gevolg van het nog late, warme zomerweer.


Een stukje verderop lag Kaija eveneens fladderaars te bestuderen. Het is mogelijk dat zij ook één of andere studie is gaan volgen maar het kan ook zijn dat zij tijdelijk werd gefascineerd door de enorme hoeveelheid dartelende koolwitjes.
Zij wilde echter daarover geen vragen beantwoorden en wij hebben verder niet aangedrongen.

8 opmerkingen:

ina zei

Go, Oscar!

katja zei

Wat was het tentamen ook alweer waarvoor Oscar de vlinders bestudeert?

Het valt mij trouwens ook op dat ik de laatste paar weken meer vlinders zie dan het hele voorjaar en de zomer bij elkaar1

Mevrouw Katblad zei

@ Katja:
Het gedrag der fladderachtigen, de anatomie en smaakverschillen.

ina zei

SMAAKverschillen? Hoe bedoelt u dat, mevrouw K.? Hoe ze smaken of welke bloemen ze het liefst bezoeken?

Annemieke zei

Ik denk dat u het Antwoord wel weet mw Ina...

De Club van Rome zei


Onzin mevrouw K. 12:16.
Heb nix met smaak of anotamie zeg maar te maken.
Puur absoluut klimatologisch hoor.
Vlinderbabieboem enzo eigenlijk.Gerard R. zei

Wat is dat voor rare organisatie, die club van 19.04? Doorgedraaide bende?

katja zei

Nou, Club van Rome, dat tentamen gaan jullie alvast niet halen zo te zien...