Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 september 2014

Verborgen camera (2)

Wel, mevrouw M. (mens van Giz, Wams en Sonny B.) was ook al een poosje in de buurt en had een leuk speeltouw gevonden. Door daarmee over het Plein te slepen, trok ze de aandacht van de haarfabrieken. Voor de duidelijkheid: de kat boven is dus Mimi, onder (veel dikker maar ook ouder) komt Oscar net aankuieren. Ja, onze topreporter is altijd wel in voor een spelletje met takjes of touwtjes. In dit geval was het dus een lang touw.

Natuurlijk was Wamy ook van de partij. En daar Mimi bijzonder in hem geïnteresseerd is, liet ze de Wams blijken dat ze wel samen met hem en het touw wilde spelen. Maar Wamy vond dat een minder goed plan. Nee, de communicatie tussen die twee verliep minder vriendelijk dan wij hadden gehoopt en verwacht, maar echte klappen vielen er gelukkig niet.Lima wilde ook wel graag meespelen maar durfde niet. Hij was weliswaar het Zooiplein opgekomen maar bleef halverwege staan. Te verlegen, heh? Ja, erg jammer.Voor Gizmo was het te druk op het Plein en daarom bleef zij buiten het hek en ging zich op een bankje uitgebreid zitten wassen. Misschien was dit wel erg hard nodig, maar het kan ook zijn dat zij haar vacht ging reinigen om zo haar onverschilligheid aan de anderen te tonen.
Maar behalve mevrouw K. besteedde niemand aandacht aan haar.
Dat maakte haar echter niet zielig, wel werd zij nu ontzettend schoon en dat is altijd erg handig en aangenaam.
Het spel met het touw ging ondertussen natuurlijk gewoon verder. Wamy (midden) vroeg zich af waarom zijn stuk touw niet meer bewoog, Oscar (de grote) moest nog even wat meer zin krijgen en Mimi (links) had de rol van toeschouwer op zich genomen. Mens M. deed haar best om alle belangstellende haarfabrieken te voorzien van een stuk zwaaiend touw, maar dat bleek geen eenvoudige opdracht.


Doch de aanhouder wint, en weldra kwamen de haarfabrieken weer in beweging om opnieuw jacht te gaan maken op het voortgetrokken touw.
Wamy was het snelst en won. Oscar vond het wel best; zijn tijd zou nog wel komen, dacht hij.
Was dit ook zo?
Dat leest u in de volgende aflevering van deze spannende serie!

2 opmerkingen:

Jacq. zei

Het wordt steeds spannender...

ina zei

Wat lijkt het zooiplein groot zo.