Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 3 september 2014

Van mij had het niet gehoeven

Boez:
Van mij had het niet gehoeven, die dakreparatie, weet u? Het duurt en duurt maar voort, dat lawaai van die mannen, en ik begrijp niet waar het goed voor is want ik heb er geen last van als het hier of daar een beetje lekt, en zo vaak regent het nu ook weer niet, je kunt de boel natuurlijk ook overdrijven. Nu heb ik dus wel last omdat er lawaai gemaakt wordt en er een hoop onrust om ons huis heen is.
Nee, ik denk dat mevrouw K. er verkeerd aan heeft gedaan om die mannen in te huren en daarmee geen rekening te houden met mij en mijn behoefte aan harmonie en rust. Je eigen huis is namelijk de enige veilige plek op deze wereld en dat had ik graag zo gehouden, maar zij heeft dus anders besloten terwijl ze donders goed weet wat ik nodig heb om me op mijn gemak te voelen.
Nog maar een paar dagen, zegt ze, dan is het klaar. Maar dat zei ze ook een paar jaar geleden, toen ze de hele tent heeft laten verven, en nu zitten we alweer in de zooi en herrie.
Ik weet dus af en toe gewoon niet meer waar ik het zoeken moet. Pas als die mannen 's middags weg zijn en de rust weer een beetje is teruggekeerd, voel ik me beter. En dan hoop ik steeds maar weer dat ze klaar zijn met hun gepruts, totdat ze de volgende ochtend weer voor de deur staan en opnieuw beginnen met hun rotherrie.
Afijn, mooi dat ik even mocht klagen mevrouw K., want dat lucht best wel op, voor het moment dan.
Nee, ik ben niet jaloers en ik lig 's avonds niet bovenaan de trap om Oscar te pesten en te voorkomen dat hij boven komt en bij u op bed springt, ik lig daar juist om hem te verwelkomen. Wat bedoelt u met dat ik lieg alsof het gedrukt staat?


2 opmerkingen:

ina zei

Zo, dat wordt groots aangepakt. Ik hoop dat het niet gaat regenen voordat alles klaar is. Gelukkig lijkt het erop dat het nog even droog blijft. Die mannen moeten maar flink doorwerken, dan is alles klaar voordat het weer gaat gieten. En Boez: Stel je voor dat het gaat lekken op jouw mandje terwijl je net ligt te slapen..

Pier zei

@ ina:
je moet ook nooit je huis verzekeren als het in brand staat.