Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 28 september 2014

Schokkende beelden

Hier ziet u Wamy bezig met een (door hem gevangen?) dooie duif. Hij zit gretig en smakelijk van dit arme beestje te eten; wij hoorden het gesmak en het luide gekraak van de botjes al van verre.
We zagen nog geen vliegen op de duif zodat we ervan uitgaan dat de vogel nog vrij vers was.
De volgende foto's kunnen door sommige lezers als schokkend worden ervaren, en mocht u een zwakke maag hebben moet u zéker niet verder kijken!
Mevrouw K. ging gelukkig net niet over haar nek toen ze met haar neus op de gruwelijke feiten stond, maar de fotograaf had wel heel erg veel moeite tijdens het maken van de volgende beelden.U KUNT HET LEZEN EN/OF BEKIJKEN VAN DEZE REPORTAGE NU NOG AFBREKEN!WEET U ZEKER DAT U DOOR WILT GAAN?

GOED, MAAR DAN WEL VOOR EIGEN RISICO, HEH?


Wamy deed erg zijn best om geen veren tussen zijn kiezen te krijgen. Hij verscheurde de duif gelijk een wild dier met ontzettend veel honger. Voor ons een raadsel, want Wamy krijgt thuis genoeg aan diverse soorten overheerlijke brokken en ander smakelijk voer. Daarnaast jat hij regelmatig brokjes van onze reporters (hoewel deze niet echt zijn honger zullen stillen daar het light-brokken zijn), maar hij jat ook uit het voerbakje van Charli en die zijn beslist niet van het light-soort.
Dus waar komt die overdreven trek dan wél vandaan?

Wel, wij denken nu (evenals zijn mens trouwens) dat de Wams zijn onbedaarlijke trek in "wild" overgehouden heeft van zijn leven op straat in zijn jonge jaren. Want er is een periode in zijn bestaan geweest waarin hij vanuit zijn (vorige) huis wel de straat op wist te komen, maar dan niet terug kon naar zijn voerbak. En als hij dan de pech had dat er niemand thuis was als hij zich bij de deur meldde, moest hij vervolgens ook de nacht op straat doorbrengen; bij nog meer pech was hij zelfs dagen achtereen genoodzaakt op rooftocht te gaan om zijn maag te vullen.
Die tijd mag dan wel voorbij zijn, sommige gewoontes leer je blijkbaar nooit meer af.

Het kraken hield aan dus namen de fotograaf en mevrouw K. maar weer wat meer afstand.

De Boez kwam ook nog een kijkje nemen, maar toen hij de Wams met duif tot op twee meter was genaderd, besloot hij resoluut om te keren.
Waarom dat was heeft de B. ons echter niet willen vertellen.


8 opmerkingen:

ina zei

Zo te zien moet de B. ook bijna over zijn nek.

Marianne T. zei

De B. is natuurlijk lid van de Partij voor de Dieren en derhalve veganistisch.

Hans zei

Show me a good dove hunter and I show you a cat with bad breath.
Vrij naar Garfield

Gerard R. zei

Erg onnatuurlijk om een kat zijn stukje vlees te ontzeggen, Marianne.

Marianne T. zei

De B. ontzegt het zichzelve R. !
Niet ik.

Mevrouw Katblad zei

Boez eet gewoon elke dag vlees in de vorm van Gourmet of RC-brokken (light, dat dan weer wel).
Mevrouw K. heeft ook niks tegen vlees eten trouwens, mits het afkomstig is van een dier dat een wat langer en goed leven heeft gehad. En toch heeft ze de laatste keer ook op de Partij voor de dieren gestemd... Is geen lid, dat dan weer niet.

Pien zei en Bella Donna zei

Wij van de Partij voor de Planten eten alleen bloemkooltjes en raapstelen die een natuurlijke dood zijn gestorven.

Esther O. zei

Wildvang van duif is beter en gezonder dan het slachtafval van de biomartel-industrie dat ze in de Gourmet stoppen.