Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 18 september 2014

Oeps (ingezonden berichten)

Gizmo ontstemd
Gizmo is duidelijk ontstemd over het gebrek aan nieuws uit de Katbladstaat. Ze checkt elke dag of er nieuwe berichten zijn en is zichtbaar geïrriteerd, nee zeg maar gerust boos, als blijkt dat mevrouw K weer geen aandacht heeft geschonken aan de belangrijkste wezens op aarde. Bijgaande foto spreekt boekdelen en Gizmo heeft daarom onderstaande belangrijke nieuws zelf maar vergaard. Ze is niet voornemens dit intensieve werk zelf voort te zetten en ze vraagt mevrouw K dan ook vriendelijk doch dringend de reporters aan te sporen weer de straat op te gaan om nieuws te vergaren en de Fotograaf een schop onder het achterwerk te geven.


Nachtelijke duik
Vannacht heeft Sonny een duik genomen in het Gevaarlijke Water (geen foto’s). Waarschijnlijk is hij tussen wal en schip geraakt, na een mislukte poging om van de kade op een pleziervaartuig te geraken. Echter, door de nachtelijke condens op de van kunststof vervaagde boot, zal het springvlak glad geworden zijn, waardoor de rooie het water in is gedonderd. Gelukkig heeft hij zichzelf snel in veiligheid kunnen brengen door via een aan de kade bevestigde band op het droge te klimmen. Vervolgens is hij heftig geschrokken en bovenal ontstemd naar huis gekeerd, waar hij liefdevol werd afgedroogd en een lekker troosthapje voorgeschoteld kreeg.

Nieuw huisgenootje Mimi
Afgelopen maandag heeft Mimi gezelschap gekregen van een wonderschone, kleine meid. Het enigszins pluizige kitten van 9 weken heeft nog geen naam en er zijn ook nog geen foto’s. De Fotograaf zal hier spoedig op moeten worden afgestuurd.

Mini-Wamy
Een andere kleine meid van 9 weken heeft vorige week haar intrek genomen in een paar huizen naast Mimi. Zij is afkomstig van een opvang uit Rijpswetering en heeft de naam Beasey gekregen (spelling kan afwijken). Op bijgevoegde foto is een duidelijke gelijkenis met de om de hoek residerende Wamy te zien, maar om misverstanden te voorkomen dienen wij hierbij te vermelden dat de Wams zich niet kan voortplanten. 
Wamy en de kleine look-a-like hebben gisteren op een ontspannen wijze met elkaar kennis gemaakt. Hiervan is ook een kiekje bijgevoegd, maar het valt aan te bevelen dat de Fotograaf binnenkort ook hier wat portretten van hogere kwaliteit zal maken.

Hartelijke groet,
Gizmo.

Je hebt helemaal gelijk, Gizmo! We moeten nodig weer aan de slag. Dank voor je aanmoediging, die hadden we even heel hard nodig...

9 opmerkingen:

ina zei

Wow, dankjewel, Gizmo! Ik begon al te wanhopen. Mevrouw K. moet je artikel nog wel even op foutjes controleren, maar die kleine misspellingen neem ik je helemaal niet kwalijk als je hebt bereikt wat ik hoop dat je hebt bereikt.

Jacq. zei

Leuke update, Marit. Bedankt!

Dr. Fruit zei

@ vrouw ina:
U hebt gelijk.
U doelde kennelijk nochtans ook op die "van kunststof vervaagde boot" ?
Mogelijk een Freudiaanse verspreking.

Polleke zei

Rijpswetering ?
Waar legt dat ?

Greet zei

Kan Gizmo niet in dienst komen bij Het Leidsch Katblad?

Bianca zei


Fantastisch woord: Rijps.


Pier zei

BREKEND !
Er is een IgNobelprijs uitgereikt aan de Tjech Jaroslav Flegr.
Die onderzoekt al 15 jaar of het hebben van een haarfabriek een mens geestelijke schade kan toebrengen.
De haarfabriekenstudie van Flegr draait om de vraag of de toxoplasmoseparasiet, die veel haarfabriekbezitters in hun systeem meedragen, nadelige psychichse gevolgen heeft.

katja zei

Goed zo Gizmo! Leuk om jouw nieuwsberichten te lezen en bovendien heeft het blijkbaar gewerkt: mevrouw Katblad en haar reporters zijn ook weer aan het werk gegaan!

Fred Rohde zei

Welkom terug mevrouw Katblad.