Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 20 september 2014

Gehakkeld koolwitje?

Neen, een zogenaamd gehakkeld koolwitje bestaat niet, al zou je het wel denken als je dit exemplaartje ziet.
Wij vrezen echter dat deze fladderaar werd aangevallen door één van onze reporters of een andere haarfabriek met een overdosis aan jachtinstinct.
Gelukkig heeft dit beestje de aanval overleefd en kan het nog vliegen, dus hebben wij het gewoon meegeteld bij de vlinderinventarisatie van die dag. Voor twee andere koolwitjes ging dat helaas niet op; zij hingen roerloos in twee afzonderlijke spinnenwebben, waren reeds overleden en tot kleine pakketjes verwerkt. De twee verantwoordelijke kruisspinnen zagen er met hun enorme bierbuiken (zeg maar) weldoorvoed uit.

3 opmerkingen:

Pier zei

Dat zijn geen bierbuiken, maar zwangere vrouwtjes. De eitjes overwinteren in haar buik.

Sven zei

Dat vlinder is het gehakselde Klein Koolwitje (Pieris rapae (L.).
Bij KLM/Air France noemen ze dat vleugelrot.

Gerard R. zei

@Pier:
Het ene sluit het andere niet uit.