Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 september 2014

Met de verborgen camera (1)

Mevrouw K. ging laatst op stap met de verborgen camera. Dit deed zij natuurlijk om de haarfabrieken die zij wilde fotograferen zo min mogelijk af te leiden.
Vooral Mimi, één van onze nieuwe straatgenoten, wilden wij niet in verlegenheid brengen door open en bloot met de camera te zwaaien; zij is nog niet gewend aan zoveel aandacht van de Poezenpers.
Hier ziet u haar (rechts) Gizmo (links) in de Katbladstraat volgen. Giz deed net of ze het niet merkte, maar ze had dus wel degelijk in de gaten dat Mimi vlak achter haar aan sloop.


Terwijl Gizmo rond deze tafel scharrelde, werd ze even later bespied door de slimme Mimi die haar vanaf de tafel goed in de gaten kon houden.Omdat e.e.a. zich afspeelde voor het huis van Lima, keken we er niet van op dat juist hij door het kattenluik naar buiten was gekomen om te zien wat er allemaal werd uitgespookt op en onder zijn tafel.


Maar dat had tot gevolg dat Mimi zich daar niet meer zo op haar gemak voelde en de straat overstak, om zich vlak voor het Zooiplein verdekt op te stellen tussen een aantal plantenpotten.Lima, nog steeds bij zijn tafel, hield Mimi goed in de smiezen, want je weet natuurlijk maar nooit hoe zo'n nieuw buurmeisje zich gaat ontwikkelen. Daarmee doelen wij uiteraard op territoriumgedrag en zaken als het eisen van recht op overpad, en om e.e.a. niet uit de klauw te laten lopen, moet je nieuw volk altijd erg goed in de gaten houden. Voor je het weet lopen ze over je heen en zitten ze met hun snuit in jouw voerbak.

Maar Mimi heeft nog helemaal geen belangstelling voor andermans voerbakken want zit namelijk nog in de verkenningsfase.
Opeens zat de kleine meid op het Zooiplein, maar dat had zo zijn oorzaak. Echter, daarover hoort u later meer want mevrouw K. wil nu graag een kopje Nespresso gaan nuttigen en dat kan echt niet wachten. Tot straks dus, bij het vervolg van dit zeer spannende verhaal.

1 opmerking:

ina zei

Leuk, die verborgen camera opnamen zo.