Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 september 2014

Verborgen camera (slot)

Mevrouw K. en mevrouw M. verlieten het Zooiplein en nu kreeg Gizmo (nog steeds op het bankje) het touw toegeworpen. Na een paar speelse tikjes echter, verloor ze al gauw haar belangstelling. Maar dat kwam ook doordat nog een haarfabriek zich meldde.
Jawel, onze eigen Cera dus. Zij had al die tijd op de tafel bij de redactie gezeten (of in de buurt daarvan) en kwam pas aanhobbelen toen mevrouw K. haar al diverse keren had geroepen.
Inderdaad, er wordt af en toe heel wat afgeschreeuwd in die Katbladstraat!
Gizmo schoof een eindje op, maar Cera liet zich niet verleiden tot een spelletje met het touw; ze vond het te druk en voelde zich niet op haar gemak.

Totdat mevrouw M. het touw midden op de straat had gegooid en Cera dus alle ruimte had om lekker te gaan liggen rollen met het touw in haar bek.

Doch tenslotte was het tijd om te gaan, en dat kwam vooral omdat mevrouw K. erg onrustig werd omdat zij zich herinnerde dat haar voordeur nog wagenwijd openstond, en dat was niet erg verstandig want je weet tenslotte maar nooit. Niet dat er veel te jatten valt uit haar huis, maar de laptop van het Katblad kunnen wij beslist niet missen.


Eenmaal weer voor de deur van de redactie kwam de Boez ook nog even tevoorschijn om zijn belangstelling voor het speeltouw te tonen.
Op dat moment waren Mimi en Lima er niet meer bij; zij waren al eerder naar huis gegaan. Wamy en Gizmo waren nog wel in de buurt omdat hun mens M. nog steeds met het touw liep te zwaaien, maar op eigen terrein hadden onze reporters nu toch wel enigszins de regie overgenomen.
Linksboven ziet u Cera, rechts van haar Oscar en onder dus de Boez die eerst nog alleen maar stond toe te kijken.


Maar niet lang daarna durfde hij ook aan het touwspel deel te nemen.
Achter de struik ziet u nog net (linksonder) Wamy, die zich deze keer om bepaalde redenen bescheiden op de achtergrond hield.

Wel, de Boez hield het niet lang vol, maar dat heeft niet zozeer met zijn conditie te maken als dus wel met het niet krijgen van genoeg aandacht. Een bekend fenomeen overigens, dat niet alleen bij haarfabrieken voorkomt.
Mevrouw M. leek onvermoeibaar en Cera eveneens, maar het was ondertussen al tegen etenstijd en mevrouw K. moest daarom heel erg nodig haar glaasje wijn gaan drinken.
En dat betekende het einde van deze reportage.

9 opmerkingen:

Prem zei

Wijn drinken is ook een vorm van touwtrekkerij met het lever, eh pardon leven.

Greet zei

Dat de Wams toch niet de kans had gegrepen om brokkeninspectie op de redactie te verrichten. Vreemd.

ina zei

Volgens mij zit Wamy rechtsonder en niet linksonder, maar dat terzijde. En hebt u mevrouw K. wel eens de Boez horen roepen in de Katbladstaat? Het is de moeite waard om daar eens voor langs te komen. Hoewel het roepen van mevrouw Troy echt de kroon spande.

Mevrouw Katblad zei

Mevrouw Ina, U heeft op alle punten helemaal gelijk.

Bianca zei

@ ina:

dat hebben we toch al gezien en gehoord in die uitermate spannende en fantastische fullcolour RTV West reportage, waarin de reporters (Madame Troy ook) en mevrouw K. floreerden en de blitz maakten.

ina zei

@Bianca: Dat bedoelde ik inderdaad, ik wist niet of alle katbladlezers die reportage hebben gezien, er zijn inmiddels vast wel wat nieuwe lezers bij gekomen.

Herman zei

Dat herinner ik me nou ook weer op TV West. Dat dameskransje.
En vooral hoe sensueel die ene dame met die rode krulletjes zooo sensueel haar glas wijn hanteerde.

Dr. Fruit zei

Dat was mooi Het Leidsch Katblad op de Televisie.
Het geroep naar mevrouw Okkie Troy, van Juffrouw K. die uitdagend in de deuropening stond, hield het midden tussen een jodelende gillende keukenmeid en een nerveus overkomend Malasian Airlines vliegmachine in zwaar onweer zeg maar.

Bianca zei


Voor de liefhebbers:

http://www.omroepwest.nl/nieuws/26-10-2012/harige-reporters-op-pad-leiden