Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 1 oktober 2013

Gedoe op het keukendak (2)

Wat vooraf ging: Boez had, zittend op het aanrecht (wat eigenlijk niet mag) gezien en gehoord dat er gesteggel was op ons keukendak. Mevrouw K. was naar boven gegaan en ontdekte dat Japekoppie en Luna elkaar op het dak hadden ontmoet. Japekop kwam snel binnen, Boez kwam naar boven en buiten, Luna ging terug naar haar eigen dak en tenslotte kwam Cera kijken wat de Boez aan het uitvreten was. 
Wel, de Boez was nog steeds bezig met sporenonderzoek en Cera ging hem helpen, dat kunt u op bijgaande foto zien.Luna was ondertussen uitgerust en begon aan het laatste stukje van haar zware tocht. Zij moest namelijk nog een flinke klim maken om bij haar slaapkamerraam te kunnen komen, maar het lukte haar, al ging het haar niet zo soepeltjes meer af.


Cera moest de plek waar Luna had gezeten nog aan een onderzoek onderwerpen, maar op die plek voelde ze ook pas hoe heerlijk de warmte van de zonnestralen werd weerkaatst door de stenen van de muur.


En daar Cera een echte zonaanbidster is, duurde het niet lang of zij lag zich te wentelen op het dak van de buuf...

En de Boez, die ons Meippie zo zag liggen genieten, brak zijn dakinspectie af en kwam naast haar liggen.

En weer wat later was Japekoppie ook weer boven gekomen om op het dak te genieten van de zon, alleen dat rollen ziet hij nooit zo zitten.

Wel, het had allemaal anders kunnen gaan. We hadden bijvoorbeeld een vechtpartij tussen Boez en Luna mee kunnen maken (de Boez sloeg immers een paar jaar geleden Luna een keer de afgrond in en dat liep gelukkig goed af), maar op de één of andere manier had niemand behoefte aan een burenruzie en eindigt dit verhaal dus met drie zonnende haarfabrieken. Ach, nu kan dat nog, heh? Ja, want over een paar dagen krijgen we regen en is er weer volop tijd om bij de verwarming te kruipen...


4 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

Heerlijk genieten van het zonmoment!

Piet zei

Ach, de laatste foto. Dat is echt genieten.

Walter zei

Nog meer van die dikke rollados.

katja zei

Hihihi, dat snuitje van Cera op die laatste foto!