Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 oktober 2013

Revanche van Cera

In de Hoftuin nam Cera revanche op Oscar. Hieronder haar verslag.

Cera:
Omdat ik door Oscar min of meer uit de Moerbei was gejaagd, ben ik zodra we in de Hoftuin aankwamen in de Perenboom geklommen. En Os kan daar niet in met zijn dikke buik, maar ik dus lekker wel want ik ben afgevallen en een stuk slanker geworden.
Die Perenboom is best moeilijk te beklimmen want de takken groeien schots en scheef, dat kunt u zelf ook zien op de foto's.

Het was ingewikkeld om helemaal bovenin te komen, maar ik liet me niet kisten. Ik wilde Os een poepie laten ruiken en deed extra goed mijn best.
Ondertussen liep mevrouw K. maar heen en weer onder de boom om plaatjes van mij te schieten.
Oscar zat een eindje verderop en deed alsof hij mij niet bezig zag.Hier ziet u mij helemaal bovenin, verder omhoog kon niet en dat kwam doordat ze een keer de top uit de boom hebben gezaagd. Erg jammer inderdaad, want ik had best nog wel verder gewild.
Toen ik lang genoeg om me heen had gekeken, ging ik weer naar beneden. Dat was niet zo makkelijk als de heenreis. Ik moest heel erg zoeken naar takken die stevig genoeg waren om op te staan, en met je kop omlaag maakt het altijd een stuk vermoeiender dan omhoog, snapt u?
Natuurlijk keek ik na elke stap naar beneden, of ik nog niet kon springen, maar dat kon niet want daar was geen ruimte voor. Bovendien stond mevrouw K. steeds in de weg met haar camera.


Het laatste stukje was nog het moeilijkst, en ik had liever niet gehad dat K. deze foto had genomen.
Nee, niet elegant inderdaad, maar het was de enige manier.

Toen ik eindelijk heelhuids weer beneden was, zag ik dat Oscar naar Bohr zat te loeren. Hij had dus helemaal niet meer naar mijn klimpartij gekeken en dat vond ik niet erg aardig van hem.
En Bohr zat naar hem terug te kijken en likte daarbij steeds haar lippen af. Nee, ik weet niet wat dat betekende en wil het niet weten ook. Ja, ik was wel trots op mijn klimpartij en fijn dat u dat allemaal op de foto heeft gezet voor in het Katblad.

4 opmerkingen:

katja zei

Haha, fantastisch, die 'niet-elegante' foto van Cera. Doet mij wel denken aan die andere niet-elegante foto op het dak (op de site Haarfabrieken). Cera heeft blijkbaar naast haar fotogenieke, ook een bijzonder 'on-elegante' kant ;-)

Maar ze kan wel goed klimmen!

Heer Bommel zei

Nee, Cera moet echt een slipje aan.

Piet zei

Wel nee, zo zie je gewoon hoe mooi katten zijn. Soepel, lening en het zijn heerlijke dieren.
Ik vind het maar mooie actiefoto's.

Tom Poes zei

@ Piet: je hebt gelijk, poezen dienen ongekleed, nakend te zijn in reportages en strips.