Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 oktober 2013

Vaste bezoeker?

Bijna elke dag komt wel een keer dit kleine, zwarte Poezenbeest bij ons langs. Meestal klimt hij op onze Pergola om zich daar te gaan zitten wassen, maar deze keer had hij voor zijn toiletbeurt een buurtafel uitgezocht, want daar scheen nog net het zonnetje op.
Nee, hij wilde liever niet op de foto en liet dat erg duidelijk blijken. Maar onze fotograaf trok zich daar weinig van aan.Wel, na elke lik met zijn schuursponsje ging hij mooier glimmen. Het zwart van zijn vacht werd hier en daar zelfs helemaal paars-rood, vooral op de plekken waarop het zonlicht viel. Nee, niet alle zwarte katjes zijn hetzelfde, al blijft het moeilijk ze van elkaar te onderscheiden als je ze niet echt goed kent. En daar bedoelen wij verder niks mee, laat dat effe duidelijk zijn, heh?


Nee, wij weten nog steeds niet of dit nu Apu of Inca is. Of misschien is er misschien nog een derde mogelijkheid?
Onze fotograaf had graag het mooie zwartje nog even langer en beter bestudeerd, maar daar stak Oscar een stokje voor. Onze reporter wilde namelijk heel graag nog een stukje lopen met mevrouw K., en dacht dat te kunnen bereiken door steeds voor de lens te gaan staan. En inderdaad, dat werkte...

5 opmerkingen:

ina zei

Misschien heet hij wel Piet.

Mevrouw Katblad zei

Inkoppertje, heh?

Poespas zei

@ allemensenina:
hete pitpoes

Anoniem zei

Mara-Nina-Rachel-Buddha-Indah-Bruno zeggen;
"mooi zwart is niet lelijk"
Pracht beestje is het..

Zwarte Klaas zei

Gewoon bruine en zwarte mensen als Piet nemen en die wit schminken.