Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 oktober 2013

De snoepies-speeldoos

Omdat de Boez niet van wind en/of regen houdt en het afgezien van de hoge buitentemperatuur toch echt herfst is geworden, loopt hij steeds vaker te klieren in huis of te zeuren om snoepies. Dus mevrouw K. verzon een list: zij fabriceerde van een oude schoenendoos een snoepiesspeeldoos waardoor de Boez zich niet meer hoeft te vervelen en ook niet meer om snoepies hoeft te janken. Bovendien blijft hij op die manier tenminste ook in beweging.

Omdat het de eerste speeldoos is die K. ooit in haar leven maakte (afgezien van kijkdozen in haar kindertijd, maar dat was een ander soort gepruts), is het product nog niet helemaal ideaal.

De gaten in de bovenkant zijn wel goed, maar de kleine gaatjes aan de onderkant zijn te talrijk en daar maakt de Boez dus misbruik van: hij schuift de doos net zolang heen en weer (ramt 'm daarbij ook met veel kracht tegen obstakels aan) totdat de kleine, vierkante snoepies vanzelf naar buiten glijden. En dat is natuurlijk niet de bedoeling want op die manier krijgt hij in te korte tijd al het lekkers op te gemakkelijke wijze uit de doos en begint het gemekker opnieuw.

Cera echter heeft meer moeite met het verkrijgen van het kattensnoep. Ze probeerde met weloverwogen bewegingen van haar poot de snoepies voorzichtig door de gaatjes naar buiten te vegen, maar dat lukte haar niet.


Voor Cera zouden er dus eigenlijk nog wat gaatjes bij gemaakt moeten worden, ware het niet dat het spel daardoor dan weer voor de Boez ongeschikt wordt.Bovendien is een lege snoepjesdoos sowieso geen leuk speelgoed meer, en een reden om nog chagrijniger te worden, heh Cera?Wel, de Boez is erg tevreden met zijn speeldoos, en als hij tijdens de snoepiesjacht even een pauzemomentje inlast, blijft hij de doos bewaken voor het geval er misschien iemand anders langskomt om het lekkers in de doos op te eisen.

En eenmaal uitgerust gaat hij weer door, net zolang tot alle snoepies uit de doos zijn.
Overigens, Boez heeft ondertussen ontdekt dat je de lekkere brokjes ook gewoon met je klauw kunt pakken en vervolgens met je tanden tussen je tenen vandaan kunt peuteren; dat is wel de allersnelste manier om aan je snoepgerief te komen...

Wordt vervolgd.

8 opmerkingen:

Pieg zei

Wat een leuk en slim idee om Boez bezig te houden.

Anoniem zei

Wat een gigantisch grote maat schoenen heeft u dan Mevr. K !
Soort zevenmijlslaarzen zeg maar.

annemiek zei

Slim ventje.

ina zei

Leuk origineel idee en ik vind hem er prachtig uit zien met die kattenkoppen erop.

De Vleerpoes vloog voorbei en zei

@ allepoesenmensina:
katte(n)koppenmensdoos

ina zei

@Vleerpoes: voorbei?

Arie van Dis zei

@ mevrouw ina:
voorbei reimt op zei
voorbei is Zuid-Afrikaans voor voorbij
vandaar

ina zei

@Arie van Dis: Aha, zo zit het dus.
Dank u.