Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 28 oktober 2013

Pas het begin van het seizoen?

Japekoppie:
Het is niet zo dat ik jou je pleziertjes niet gun, maar het moet nou toch echt niet gekker worden. Ik bedoel dat ik niet erg blij wordt van dat heen en weer geloop van jou tussen die twee kastjes. Elke keer dat je hier van tafel opstaat, denk ik dat je eindelijk wat fliebertjes uit de koelkast voor mij gaat pakken, maar in plaats daarvan ga je op de sofa zitten roepen: hup Sven! Of: zet 'm op Ireen!
En als er dan gedweild moet worden, ga je weer hier zitten om aan dit ding te prutsen.

En nu vertel je me dat dit pas het begin is van het schaatsseizoen? Dat er nog vele wedstrijden zullen gaan volgen, de hele winter door?
Wel, dat ga ik op deze manier niet trekken en daarom doe ik je het volgende voorstel.
Bij de volgende wedstrijd die wordt uitgezonden op die andere kast, klap je deze dicht. Je zet van tevoren een schaal met hapjes klaar, waarbij je natuurlijk vooral rekening houdt met mijn voorkeuren en smaak. Ja?
En als je daar een glaasje wijn bijneemt vind ik dat prima, als je maar niet steeds heen en weer gaat lopen.
Dus als de wedstrijd begint ga je lekker op de bank, kom ik naast je zitten en doen we samen een kleine proeverij. Ondertussen mag je dan best kijken, als je maar niet oei, oh of ah gaat roepen, of hup hup en dergelijke onzin. Nee, ook niet met je armen zwaaien. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn, wel? Heb je het hele winterprogramma al ergens genoteerd? Dat je onze kleine proeverijtjes naar behoren kunt voorbereiden? Nou, dan zou ik daar maar eens gauw mee beginnen als ik jou was, heh? Nu dit ding toch nog opengeklapt staat... En dan graag bij de wedstrijden op zaterdag haring van de markt, want dat is erg gezond voor m.. eh.. jou. Hebben we een deal?

4 opmerkingen:

Joost zei

My Allaaf Akbar !
Is de ellende van die klapijzers wederom begonne ?

Piet zei

Haha, nou Japekoppie ze kan toch ook gewoon de klapding/laptop meenemen naar het andere kastje. Dan hoef ze niet meer heen en weer te lopen.
Maar als er een schaaltje fliebertjes staat, dan komen de andere er ook op af. Weet je dat? Dat wordt dan delen.

Greet zei

Nou, Japekoppie, je mag blij zijn dat ze niet naar voetballen kijkt.

Hans zei

Japekoppie,
ik beloof je, ik kom bij de Spelen een keertje bij jou kijken en breng FLIEBERS mee.