Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 oktober 2013

De Os-methode


Hebt u effe? Want bij Oscar gaat het scoren van een snoepie uit de speeldoos wel een tikkie langzamer dan bij zijn vriend de Boez. Jawel, Os heeft namelijk 3 keer zoveel tijd nodig als Boez, want hij moet langer en meer nadenken over het hoe, en bovendien beweegt hij bedachtzamer.
De Boez ligt overigens op de achtergrond opgewonden (want zwiepende staart) de methode van Oscar te bekijken.
Ja, aan de ene kant heb je dus de brute kracht en het grote ongeduld van Boezelmans en dat werkt uiteindelijk best wel goed, aan de andere kant een meer beschouwende kant, het van alle kanten bekijken van mogelijkheden en uitproberen door Oscar. Boez wint qua aantal snoepies terwijl Oscar slimmer lijkt en beter kijkt. We trekken nog geen conclusies maar zullen eerst nog wat veranderingen aanbrengen aan de snoepdoos. En verder zullen we zien of oefening in dit geval inderdaad ook kunst baart!
Wordt dus vervolgd.

7 opmerkingen:

Igno zei

Sensuele Muzak hoor bij die speeldoosfilm van Oscar !!

de hoofdredacteur zei

Slagerij Van Kampen, ook uitstekend voor uw ochtendgymnastiek.

Annemieke zei

Snoephappen als olympische katten sport?

Mevrouw Katblad zei

@Annemieke: Zeker u moet toch wel in staat zijn een goed wetenschappelijk onderzoek te herkennen, toch? Nou dan!

katja zei

Ja, Oscar komt misschien slimmer over dan de Boez, maar vindt hem vooral veel blijk geven van doorzettingsvermogen.
Maar ben heel benieuwd of, nu hij doorheeft hoe hij de snoepjes er uit kan scheppen, hij deze vaardigheid nog verder ontwikkelt. Dat het sneller gaat dus).

Hans zei

Waar ik het meest nieuwsgierig naar ben: de Wamy-methode

Wilma zei

Tjonge jonge, Oscar neemt er wel de tijd voor zeg. Zou dat anders zijn als hij echt honger zou hebben?