Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 17 oktober 2013

Wind tegen...

Boez:
Het waait hard buiten en daar kan ik niet goed tegen. Ja, word er zelfs bang van. Toen ik even snel buiten was om een klein boodschapje te doen kreeg ik bijna een bloempot op mijn kop. Ja, van de pergola. Oh, je zag het gebeuren? Nou, daarom zit ik dus hier te wachten tot het weg gaat, die nare wind.
Ga je nog even terug naar bed? Dan kom ik bij je onder het dekbed. Maar dan moet eerst die tuttebel eraf.Cera (tuttebel):
Ik dacht, die komt niet meer terug dus laat ik hier maar lekker gaan liggen. Want normaal gaat u toch op deze tijd koffiedrinken en de krant lezen?
Ja, ik heb u vannacht wel horen hoesten, erg irritant. En dat snuiten steeds ook. Ik heb er haast niet van kunnen slapen want u was zo onrustig aan het draaien!
U gaat me toch niet vertellen dat ik hier weg moet, wel?
Japekoppie:
Van mij hoef je niks te verwachten want ik voel me zelf ook niet zo lekker, kijk maar naar m'n bleke neus. Nee, ik heb niet gebraakt, jij wel dan?
Als je me maar niet aansteekt met je snotterij en je geproest. Misschien kun je maar beter weer naar beneden gaan, heh? Ben je lekker dicht bij het toilet en kun je ook het luik beter in de gaten houden.
Denk je er wel aan om nog even de bakken uit te scheppen? Ik ben namelijk niet van plan om naar buiten te gaan met die wind en ze zijn een tikkie op het randje, zeg maar. Nee, mijn moeder zou er al niet meer op hebben willen zitten, dat is een ding dat zeker is. Of voel je je daar te ziek voor, nee toch?

Oscar:
Ah mevrouw K., ik vroeg me al af waar u bleef. Ja, ik heb vannacht lekker tegen u aan geslapen, al was u wel erg beweeglijk. Nee, ik ga niet zo makkelijk opzij als ik eenmaal slaap, dat klopt. Maar gaat het weer een beetje?
Erg gezellig als u hier op de bank komt liggen, dan kruip ik lekker naast u. Gewoon de doos met zakdoekjes meenemen, flesje water, eventueel wat dropjes en daarna onder een dekentje kruipen, dan kom ik er weer lekker bij.
Filmpje kijken, boekje lezen of verder dutten? Nou, ik vind het bijzonder knus hoor, dat u zo verkouden bent. Vult u nog wel eerst even de voerbakjes bij?

9 opmerkingen:

annemiek zei

Beterschap mevrouw K.

ina zei

Kou gevat door de lekkage, mevrouw K.? Veel sterkte, hoor. Laat u maar lekker verwennen door uw reporters.

Greet zei

Van Harte beterschap, mevrouw Katblad.

Mispoes is het niet eens met dat mens ina en zei

@ allemens (YES)ina:
"Kou gevat door de lekkage, mevrouw K.? Veel sterkte, hoor. Laat u maar lekker verwennen door uw reporters."
U bent een medisch wonder.


Annemieke zei

Beterschap mevrouw katblad! Wat een ellende...

Piet zei

Beterschap Mw.K.

Jelle zei

Mw.K.: U neemt gezien uw hoge leeftijd toch wel de griepprik ?

Wad Woord en Wol zei

Ik hoop dat het vandaag al weer wat beter met u gaat, mevrouw K.
Beterschap!

Anoniem zei

@ Wad Woord en Wol:
Ja, mandarijnen worden tegenwoordig niet meer aan huis aangeboden zeg maar.
Er is in dien voegen weinig hoop derhalve, reeds.
Eigenluk.
Zeg maar.