Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 4 oktober 2013

Dierendag...

Vandaag is het dierendag.
Nu is het bij ons elke dag eigenlijk wel een soort van dierendag, maar de officiële dierendag op deze 4 oktober begon vannacht wel heel erg slecht voor onze haarfabrieken, en dat zal ongetwijfeld ook voor heel veel andere dieren in Leiden hebben gegolden, vooral voor hen die in de buurt van het Ankerpark wonen.
Jawel, wij hebben het over de feestelijke afsluiting van Leidens Ontzet met het grote Vuurwerk ...
Mevrouw K. had weliswaar tijdig alle ramen gesloten en gordijnen dichtgetrokken, maar toen het bombardement en de luchtafweer losbarstte, schoot onze voltallige redactie in de stress en brak er blinde paniek uit.

Cera dook de klerenkast in, de Boez verschanste zich onder zijn grote slaapstoel en kroop daar in een hoekje, Japekoppie verdween onder het grote bed en Oscar was op de benedenverdieping onder de sofa gevlucht, ook helemaal in het verste hoekje...
Pas vanochtend vroeg (toen mevrouw K. opstond) kwamen de haarfabrieken voorzichtig uit hun schuilplekken gekropen. Nou, maak ze dan maar eens wijs dat het vandaag dierendag is, heh?

Waarom nu de foto van de roos?
Wel, op de dag dat mevrouw Troy ons verliet begon deze bloem te bloeien, merkwaardig omlaag hangend boven haar zo geliefde plekje op onze buitentafel. Gisteren liet deze (enige bloeiende) roos haar laatste roze blaadjes vallen en dat stemde mevrouw K. een beetje droevig. Vandaar dus.

6 opmerkingen:

ina zei

De roos heeft u troost gebracht namens mevrouw Troy, mevrouw K. en ze vindt dat u nu weer vooruit moet kijken, genieten van uw overgebleven viertal; mevrouw Troy zal altijd in uw en onze herinnering blijven.

Mevrouw Katblad zei

Ach, wat heeft u dat mooi verwoord. Dank u wel.

Piet zei

Ik sluit me aan bij Ina, dat was ook wat ik gelijk dacht. Sterkte mw.Katblad.

Poes Pas zei

@ allemens ina:
troostpoes

Wad Woord en Wol zei

Mooie en wijze woorden van Ina.

katja zei

Mooi hoor, dat met die roos en mevrouw Troy...