Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 22 oktober 2013

Japekop is meer dan alleen maar Zen

Japekoppie:
Om te beginnen wil ik nadrukkelijk stellen dat het niet mijn idee was, dat Zen-gedoe. Maar mensen verzinnen wel vaker idiote dingen die nergens op slaan.
Zo schijnt er een site te bestaan waarop plaatjes te zien zijn van een groepje zogenaamde Zen-katten. Gewone haarfabrieken, net als ik dus, maar dan wel een stuk dikker of vadsiger zeg maar, die appels of ander fruit tussen of op hun poten krijgen gelegd. En dan worden daar dus foto's van gemaakt. Vaak liggen er een paar naast elkaar en die krijgen dan een banaan of een maiskolf en dergelijke dingen op hun poten of kop gedrapeerd. Denk maar niet dat ze daar lang mee blijven zitten, want dat voelt heus niet zo prettig, zo'n groentewinkel op je harses. Maar de fotograaf is blijkbaar snel en weet gauw een foto van die arme sloebers te maken, en die zetten ze dan op die site. Zo hebben ze al honderden plaatjes geschoten van dat stel, en noemen dat Zen. Er is ook een witte haarfabriek bij die doorlopend po(e)seert met allerlei rare hoedjes op zijn kop, of een vergiet, mandjes, plantjes, dozen, en noem maar op; niks is te gek. En heel veel mensen vinden dat dus prachtig; ze zoeken die site steeds weer op om naar die belachelijke foto's kijken van die arme, zogenaamde Zen-drommels.

Wel, zo iemand hadden we dus op bezoek. Normaal gesproken is zij een aardig mens dat ook best wel scheutig is met fliebertjes, en daarom liet ik haar maar begaan toen ze een speelgoedmuis op mijn kop legde om te testen of ik misschien ook wel Zen was. Niet dat ik het leuk vond, maar het was voor de lieve vrede en de fliebers dus, waarop ik trouwens al een poosje vergeefs op zat te wachten, maar dat terzijde.
En verder deed ik alsof ik heel erg Zen was, alleen maar om haar te plezieren want zelf zag ik de lol er niet zo van in omdat ik lekkere trek had en er nog steeds niks op tafel stond.
Wel, omdat ik vrij lange tijd gewoon rustig bleef zitten met die muis op mijn knar, pakte K. haar fototoestel om mijn Zen-zijn vast te leggen voor de lezers van het Katblad.
Nogmaals, het was niet mijn idee en tevens de laatste keer dat ik aan zoiets belachelijks heb meegewerkt, dat u dat maar weet, heh? Ja, en ik heb liever ook dat u deze reportage weer gauw vergeet, behalve dan hoe het afliep, mijn Zen-demonstratie.
Want op een gegeven moment was ik het gedoe spuugzat en heb toen de muis van mijn kop geworpen.

Rechtstreeks in het glas van ons bezoek, waar overigens nog een aardig laagje water in stond.
Wel, misschien ben ik dan best wel even voor korte tijd zogenaamd Zen geweest, maar een muis van je kop af in een glas werpen is weer iets heel anders, heh? Nee, dat doet niemand mij na en daarom ben ik ook zo speciaal al zegt ik het zelf, en in elk geval bijzonderder dan die rare haarfabrieken die zich allemaal laten optuigen met fruit of mandjes op hun kop laten zetten, en daarbij nog appelig naar de lens zitten te kijken ook.
Zo, dat wilde ik even kwijt. Nee de muis is niet verzopen maar goed uitgeknepen en hij zal ondertussen wel weer droog zijn. Had u nog meer willen weten? Tjongejonge...

12 opmerkingen:

Jacq. zei

Haha...je bent in mijn ogen een echte zenkat, hoor. Of je wil of niet.

Anoniem zei

tjonge jongen Japekoppie. Wat een praatjes, Neen zeker niet zen.... eerder een beetje knorrig..... zag Cera ook al buiten zitten met een lange sik..... En het is nog wel zo'n mooi weer... pfffff haarfabriekjes-> vreetfabriekjes zijn julie... ales voor een fliebertje, tis .....

Mevrouw Katblad zei

Hoe was uw naam ook alweer?

Ellen van Vuuren zei

LOL :-)

Donita zei

"Kimi hi take
Yoki mono miseru
Yukimaroge Japako"

Ontsteek de lamp
Zal ik je wat moois tonen...
een muisje op het koppie van Japie

Piet zei

Nou Jappekopje, je bent echt zen hoor. Maar ik vind het ook goed van je dat je de muis precies in het water van de zen-mevrouw hebt gekieperd. Dat doet niemand je na. Heb je nu wel wat lekkers gehad voor het zen zijn?

Anoniem zei

Ik niet.....

ina zei

Goeie kopbal.. eh ..-muis, Japekop!

Anoniem zei

Mijn naam is Mara-Rachel-Nina-Buddha-Indah-Bruno...Uit de professorenwijk, jah op stank...
En we zijn in de meerderheid dus!!!
somige van ons zijn dan wel hoogbejaard )18 1/2, 15 en 15 1/2) maar toch.
Onze blikopener rijd soms door het katbladstraatje. En we kijken op de computer naar de belevenissen van de haarfabrieken. Stiekem is Bruno wel een beetje gek op Cera.. tja da's wel een heel leuk kittig wijfje. Maar ja die Bruno is ook wel een heel erg snel 'om' hoor...

Annemieke zei

Haha, die japekop. Hopelijk is hij uiteindelijk nog wel beloond met een fliebertje van het een of ander...voor zijn tijdelijke zenheid of voor zijn muiswerp techniek!

Inge zei

Nou Japekoppie, wat een raar bezoek komt er bij jullie over de vloer zeg.
En dan dat verhaal nog over die zen- kat met fruit zijn de kop. Kijk maar uit dat dat rare mens dat niet bij jou gaat doen.
Maar volgens mij heb je haar goed afgeschrikt met die muis in haar water, zal wel 2 keer nadenken voor ze weer wat op je kop zet.

Tsjing zei

Zoals de monnik die bij een medicijnman komt met een kikker op zijn hoofd.
Hoe is het zo gekomen vraagt de dokter.
Wel, zegt de kikker, het begon met een bobbeltje tussen mijn benen.