Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 9 oktober 2013

Roundup

Ondanks dat onze meeste lezers wel weten dat mevrouw K. er af en toe even tussenuit moet om zich in te zetten voor haar andere hobby (een verbod op de roundup-spuiterij in haar woonplaats Leiden), moeten we misschien toch even nader uitleggen waarom het Katblad de laatste dagen op zijn gat heeft gelegen.

Wel, K. heeft gisteravond een petitie met zwartboek overhandigd op ons stadhuis, aan de wethouder met gif in zijn portefeuille dus. De petitie (het stoppen met chemische onkruidbestrijding in onze straten en op de stoepen) bevatte 1349 handtekeningen en hoefde alleen maar afgedrukt te worden. Het zwartboek kostte echter wat meer tijd, mede doordat onze scanner en printer niet wilde meewerken. Maar het is uiteindelijk allemaal toch nog in orde gekomen.
Helaas heeft onze gemeente ondertussen het snode plan opgevat om door te gaan met de gifspuiterij tot en met 2015: wij voelen dat als nog twee lange jaren van "slikken of stikken". U kunt hierover meer lezen op onze facebookpagina:

https://www.facebook.com/geengif


Onze haarfabrieken hadden een paar dagen vrijaf gekregen maar gingen natuurlijk toch op reportage, al was het maar gewoon voor de lol.
Hiernaast ziet u Cera uitrusten op het bankje terwijl Japekop mevrouw K. helpt met het onderzoeken van het zogenaamde onkruid in de Kruidentuin.

Wat deze twee haarfabrieken op dat moment nog niet wisten, is dat K. hen vanmiddag gaat meenemen naar de dierenarts. Cera en Japekop moeten voor hun jaarlijkse keuring en injecties, maar Japekop is al een paar weekjes niet zo lekker en behoeft wat nauwkeuriger medisch onderzoek.
Wij houden u uiteraard op de hoogte.


7 opmerkingen:

ina zei

Japekop weer ziekjes? Ik hoop dat hij weer snel beter is. En sterkte bij de dierenarts vanmiddag, mevrouw K., en ook bij de voorbereidingen hiervoor (in mandjes proppen enzo). En Japekop: Houd je taai, jongen! Cera krijgt vast een pluim voor haar gewichtsverlies.

Oma Mok zei

Jammer dat Ma Troy het aanbieden van de petitie en het Zwartboek niet meer heeft mogen meemaken.

katja zei

Hopelijk is alles goed gegaan! En heeft Japekop geen extra kwalen ontwikkeld (heeft er al genoeg toch?).
Ja, op Cera kon u waarschijnlijk erg trots zijn, toch?

Annemieke zei

Arme japekop! Ik miste het Katblad nieuws al - maar het was voor een goede zaak!

ina zei

@Oma Mok: U was toch vermoord?

Mevrouw Katblad zei

Misschien was dat oma Teske. Wij hebben i.i.g. al tijden niets meer van haar gehoord.
En ook niet van haar vriendin (ofzo) Sjaan trouwens.

ina zei

@mevrouw K.: oma Mok was pas nog in het nieuws i.v.m. fouten, gemaakt bij de veroordeling van haar moordenaars, die waarschijnlijk toch geen moordenaars waren.
En oma Teske en Sjaan zijn inderdaad al een hele tijd niet meer langs gekomen.
Leven jullie nog, ouwe taarten?