Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 3 oktober 2013

De avondzon

Hier ziet u Siep, de huisgenote van Kaija. Siep kroop weg achter een bloempot toen wij met onze reporters de Kruidentuin betraden, en ze weigerde onze vragen te beantwoorden.
Wij lieten haar verder maar met rust.


Kaija lag verderop op een bankje, en ook zij had geen zin in een interview. Ze negeerde niet alleen mevrouw K. maar ook de Boez en Oscar. Onze twee reporters waren daar trouwens niet van ondersteboven; zij kwamen vooral voor de laatste zonnestralen.

En zij vonden die bovenop het bankje.
Misschien ziet u links onderaan nog een haarfabriek verschijnen?
Het was Japekoppie die ons was gevolgd. Waar Cera op dat moment uithing was ons niet bekend.

Boez wist hier gelukkig nog niet dat later de fanfare langs zou komen. We lieten dat graag zo, hij zou er vanzelf wel achter komen, heh? Helaas ja.En dat gold ook voor Oscar!

Ondertussen zijn de 3 oktoberfeesten losgebarsten. Gisteravond marcheerden er diverse fanfareorkesten over de Gevaarlijke Weg en daar schoten onze haarfabrieken van in de stress.
Os was zelfs zo in de war dat hij niet binnen wilde komen voor zijn diner maar schrikachtig heen en weer bleef lopen voor de deur van de redactie. Pas toen het (bijna weer) helemaal rustig was geworden op straat, kwam hij tot grote blijdschap van K. toch nog thuis.
Het is vandaag een prachtige, heldere dag en wij hopen dat alle Leidenaars er een mooie feestdag van maken!

3 opmerkingen:

M(a)o zei

Na de revolutie schaft de PvdD 3 oktober en blafdingen af !
En vuurwerk ook.

Hans zei

Os,

heb je erg veel hutspot op? Of hou je
je uberhaupt niet aan je dieet.

Annemieke zei

Wat en mooie foto van boez en os die identiek naast elkaar zitten.