Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 29 oktober 2013

Oponthoud

Onze grote held Boezelmans heeft gisteren tijdens het huishoudelijk werk voor oponthoud gezorgd door onder het onderlaken te kruipen van het grote bed, dat op dat moment dus net verschoond en opnieuw opgemaakt werd.
De B. weigerde tevoorschijn te komen; hij zei te moeten schuilen voor de storm, die op dat moment allang weer was gaan liggen.

Wel, hij wilde dus niet vertrekken, en onze hh-hulp vond het geen goed idee om hem van het bed te verwijderen: zagen wij dan niet dat het arme ventje bang was en behoefte had aan de beschutting van de (schone) lakens?

Eh ja, de B. zag er inderdaad erg schrikachtig en zielig uit...
Doch, het waren wel schone lakens, heh? En bovendien lag het werk stil.
Dus?
Sommeerde K. hem al zijn moed bijeen te rapen en het bed te verlaten.
Dat deed de Boez dan ook, dat kunt u op deze foto (vaag) zien.

Was het hiermee klaar?
Neen, want toen het bed weer helemaal opgemaakt was, kroop de B. wederom tussen de lakens, maar deze keer dan onder het dekbed met nieuwe hoes.
Gelukkig was de B. niet buiten geweest en bleef het bed redelijk schoon.
Tot zover dit belangrijke nieuws.

4 opmerkingen:

tante sjaan zei

Ik voel met de Boes mee want bij ons ging het ook zo te keer en de straat lag vol takken en om gewaaide fietsen.

Heer Bommel zei

Waar staan die badkuipen dan ?

Piet zei

Nou, dat zien jullie toch echt verkeerd. Boez hielp gewoon mee het bed op te maken en als beloning wilde hij gewoon veilig onder de lakens / dekbed liggen. Lekker knus hoor.

Joost zei

@ Piet:
jouw pragmatisme is in ieder geval niet van zeg maar de zwarte piet.
Chapeaux !