Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 oktober 2013

Vermist en weer gevonden!

De nog zo jonge Mickie (huisgenote van partijleider van Hof is Vol, Myo) heeft haar eerste, angstige avontuur achter de rug. Want wat was er gebeurd?
Wel, Mickie was zo onverstandig om de grote, enge parkeergarage in te gaan en raakte daar de weg kwijt.
Toen zij vervolgens niet op normale tijd thuis kwam, ging haar mens haar uiteraard zoeken en kamde daartoe de hele Katbladbuurt uit. Maar Mickje was en bleef zoek. Na meer dan 24 uur vermissing vond er een zogenaamde ad hoc-vergadering plaats op de redactie van het Katblad. In deze vergadering werden alle mogelijkheden nog eens even nagegaan en elk voor haarfabrieken risicogevoelig gebouw (garages, schuren, kroeg etc.) werd opgenoemd. Daarbij werd ook nog maar eens opgemerkt dat je wel alle voor de hand liggende mogelijkheden na kan gaan, maar dat een haarfabriek vaak juist niet het meest voor de hand liggende zal doen; de ervaring heeft ons dat wel geleerd... Ondertussen zat Myo luid mauwend in de stoel (van wijlen mevrouw Troy) bij het Poezenloket te mauwen en te roepen, maar helaas konden wij niet veel aandacht schenken aan zijn noodkreten omdat er belangrijkere zaken te bespreken waren. Mevrouw K. vertelde nog het verhaal over één van de broertjes van Japekoppie, die het op een dag in zijn kop had gehaald de trappen van de parkeergarage te beklimmen en toen op een plek terecht kwam waar hij zich geen raad meer wist, namelijk op een betonnen rand voor een gesloten raampje. Daar werd hij door een oplettende voorbijganger gezien, de dierenambulance werd gebeld en Tommy werd uit zijn hachelijke positie bevrijd. In die tijd was het chippen van haarfabrieken nog niet zo populair, maar Tom had gelukkig een adreskokertje aan zijn vlooienbandje en kon door zijn redders thuis worden gebracht, waar hij met open armen en vele tranen van geluk werd ontvangen. Tommy was bijna drie dagen zoek geweest.
Wel, ondertussen (we hebben het over gisteravond) was het op straat donker en stil geworden, en dus waren de omstandigheden voor Mickie's mens optimaal om nogmaals een zoekronde te maken. Verder hadden we al afgesproken de volgende morgen (vanochtend dus) posters te maken en het hele lijstje met contactadressen af te werken, te beginnen met Amivedi en dan verder.
Maar gelukkig bleek dat niet meer nodig! Het mens van M en M kwam later op de avond met goed nieuws: hij was voor de zekerheid toch maar tijdens zijn zoektocht de parkeergarage ingegaan, en tijdens zijn klim naar boven hoorde hij zachte mauwgeluidjes die alsmaar luider werden naarmate hij hoger in het gebouw kwam. Uiteindelijk vond hij Mickie op de hoogste verdieping, angstig weggekropen achter een Old Timer!
De hele weg terug naar huis heeft het mens zijn kleine Mickie in zijn armen gedragen, en thuisgekomen vluchtte de kleine meid direct (met zeer vieze poten, vertelde haar mens) naar het bed om daar tot rust te kunnen komen. Eind goed, al goed dus!
Natuurlijk werd de veilige thuiskomst van Mickie nog even op de redactie van het Katblad gevierd, maar dat hebben wij vanzelfsprekend niet op de foto gezet.

7 opmerkingen:

katja zei

Hè gelukkig stond de goede afloop al aan het begon van het bericht! Gefeliciteerd met de behouden 'thuiskomst' van Mickie!
Wat een geluk dat mevrouw K. dat verhaal over de broer van Japekop nog verteld had, want anders was de mens van Mickie misschien nooit op het idee gekomen om in de garage te gaan kijken. Wie verwacht er nou dat een kat zo'n enge parkeergarage in durft?

ina zei

Gelukkig dat Mickie weer thuis is!
Iwan heeft ook een keer een paar dagen in de parkeergarage gezeten; er was toen een nieuwe vloer gelegd, zodat alle geuren weg waren en Iwan de uitgang niet meer kon vinden. Ik heb de bewaker aangesproken en die had een grote kat gezien op de 5e verdieping. Iwan zat inmiddels nog hoger, ook achter een auto, en ook ik heb hem naar huis gedragen (oef).

Nathalie zei

Oh, wat een spannend verhaal. Het lijkt wel of bijna elke kat wel een keertje (of twee) iets 'doms' uithaalt. Slapeloze nachten en veel zorgen verder komt het gelukkig vaak op z'n pootjes terecht. Maar oeioei je zou ze het liefst opsluiten en de sleutel weggooien. Vertrouwen dus maar. In de overlevings vermogens van de kat en de hulp van goede vrienden.

Mispoes zei

@ allepoesmens ina:
geurpoes

Anoniem zei

Waarom zou je toosten, proosten en schlempen op de redactie naar aanleiding van dom gedrag van een poesje ?

Truus zei

Wat een spanning zal dat geweest zijn voor Mickie( en haar baas) , heerlijk dat ze weer thuis is.

ina zei

YES! Er zijn weer nieuwe foto's bij Haarfabrieken en ze zijn weer prachtig!