Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 25 oktober 2013

Keuringsdienst

Mevrouw K. ging gistermiddag een paar uurtjes in de Kruidentuin wieden, en Oscar ging uiteraard mee om toezicht te houden.
Over dat laatste mogen wij natuurlijk niet al te badinerend doen, want we hebben het hier namelijk wel over zeer zwaar, vermoeiend werk.
Hier ziet u Oscar oplettend in de boom hangen.

Een uurtje later hield de Os van een heel andere kant de werkzaamheden bij, namelijk vanaf de dwergmispels aan de kant van de Katbladstraat.
Het is echter helemaal niet zo makkelijk om zo te moeten blijven liggen, want als je even niet oplet kun je zomaar door de mispeltakjes heen zakken. Ja, dat u het werk van Oscar maar niet onderschat, heh? Zo is het maar net.
Geen wonder dus dat Oscar aan het eind van de dag zo bekaf was, dat hij direct na het diner op de sofa ineen zakte en in diepe slaap viel.
Wel, dat was maar goed ook. Want?Want zodoende hoefde de Os niet mee te kijken naar het programma van de Keuringsdienst van Waarde, waarin men toonde hoe Ossenstaartsoep wordt gemaakt (of eigenlijk dient te worden gemaakt).
Nee, dat was beslist geen frisse boel...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een knus kijkhoekje.
Alhoewel het op een sortement open vlees BBQ magnetron lijkt.

Wim van Oooyen zei

Gezien Uw waardering van de Deuringskienst van de Aarde, lijkt ons Uw mening over Man bijt Blaf relevant. Vind U ervan ?

Wim van Ooyen zei

Ons roodbont Ossenstaartje lijkt op de bovenste foto biologisch wel een beetje op de bolle roodwitte niet kwakende breedbek boomkikker (Hyla oscariënsis kempii, L.).
Fantastisch schutkleurtje toch.