Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 oktober 2013

Niet pluis blijkt zooi

Zoals we in ons vorige bericht al hadden laten weten, was K. met haar reporters naar de Hoftuin gegaan voor het maken van een reportage en doen van onderzoek; wij hadden namelijk gehoord dat daar ergens iets niet helemaal pluis was.
De Boez kwam op zijn speurtocht al gauw Mickie tegen, of M. kwam de B. tegen, dat kan natuurlijk ook heel goed.
Eerst leek het erop of Mick Boez wilde gaan bespringen.Maar het werd dus uiteindelijk een ordinaire staarpartij die (nogal) lang duurde. Vandaar dan ook dat K. zich maar liever met Iegje ging bemoeien (zie vorig bericht).

Cera was deze keer ook mee de tuin in gekomen, iets wat uiteraard heel moedig van haar was en vandaar dat we u dat laten zien.
Ze ging wat gras kauwen onder de balkontrap, maar dat had u zelf natuurlijk ook al opgemerkt aan de hand van nevenstaande foto.
Oscar had plots een onbedwingbare lust gekregen om Iwan's straat te gaan verkennen en had zich van het gezelschap verwijderd. K. was hem achterna gegaan en zag hem zitten naast zijn favoriete wielhuis: de "Mata Hari" die ook wel eens in de Katbladstraat staat en vroeger een zwembadje (of ijsbaan, al naar gelang het seizoen) op het dak had. Onze allertrouwste lezers zullen dat nog wel weten, niet? Na enig restauratiewerk van de eigenaar, kan er helaas niet meer bovenop dit wielhuis gegleden of gesparteld worden.


Boez kwam op zijn beurt K. weer achterna maar had niet het lef zich verder te wagen dan de uitgang van de Poort, waar hij met angstoogjes bekeek wat zijn vriend Oscar daar in die enge straat allemaal uitvrat. (Jawel, wegens groot schattigheidsgehalte hebben wij de foto van de Boez op flink formaat weergegeven.)

Os was ondertussen een eindje verderop gegaan om een slecht verzorgd geveltuintje te inspecteren, maar toen hij zijn vriendje zag staan, kwam hij terug.
Overigens, naar de vreemde sporen op de stoep moet K. nog nader onderzoek doen; zij hoopt op een borstelwagentje.
Ons Meipie Cera kwam net aanlopen toen K. met Boez en Os weer op de terugweg naar de tuin waren. Dat is niet zo bijzonder en verder is er ook weinig over te vertellen, maar de fotograaf wilde per se deze foto in deze reportage laten terugkomen, vandaar dat u dit allemaal tot in de finesses mag meebeleven.

De foto van Igor (hangend op de dakrand) zag u in onze vorige reportage al, dus die laten we niet meer zien, hoewel dat plaatje precies 1 seconde later werd genomen en hier derhalve eigenlijk tussen hoort. Enfin, we gaan gewoon door naar de volgende foto.Want hier tonen wij Mickie weer, die zich verdrietig (lijkt het) af zit te vragen waarom Ieg daar nou op dat dak blijft hangen en niet naar beneden komt om eens even lekker met haar lol te gaan trappen. Wel, wij hebben daar ook geen antwoord op.


Aha! Dit was dus waarover wij gehoord hadden, dit was wat niet pluis was. Allemaal rotzooi, bedoeld om bij het grofvuil te zetten.
Mevrouw K. kon het natuurlijk niet laten om tussen de zooi te kijken of er nog iets bij was wat ze kon gebruiken, en Boez gaf aan dat hij graag de mand wilde hebben. Doch, wij hebben zelf eigenlijk genoeg zooi op zolder voor nog wel twee zolderverkopen en verlieten de Hoftuin met lege handen en poten, maar niet nadat wij - beleefd en zoals het hoort - Mickie en Igor nog een prettige dag hadden gewenst.

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een mooie foto van de boez!

Greet zei

Ja, maar ook die van Cera. Het lijkt wel of de zon schijnt.
Zijn die krukjes niet leuk voor de haarfabrieken, mevr. K.? Die willen toch altijd graag hoger zitten. Gewoon op straat zetten.

Wad Woord en Wol zei

Weer een mooie fotoreportage!

Melle zei

Zijn die fotolijsten niet bruikbaar ?

Mevrouw Katblad zei

Nee Melle, alle lijsten waren te beschadigd. Bovendien is de zooi ondertussen al per kraakwagen afgevoerd. Je zult moeten wachten op onze zolderverkoop!

Melle zei

Gelukkig dan maar dat die kraakwagen Boesje niet heeft meegenomen en geplet !
Anders had Mevrouw K. ook geen klusjesman meer gehad.