Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 21 oktober 2013

Regelmatig bezoek op Pergola

De laatste dagen krijgen wij regelmatig bezoek van een zwarte haarfabriek. We kunnen niet goed zien wie het is, maar hebben de keuze tussen Gizmo, Apu, Inca en Bobo.
Deze zwarte lijkt echter een bandje te hebben gedragen, dus zal het Gizmo wel niet wezen. Bobo hebben wij nooit eerder in dit deel van de Katbladstraat waargenomen, dus blijven Apu en Inca over.
In elk geval is Oscar niet zo blij met het bezoek van de zwarte, want die klimt op onze Pergola als Oscar daar ook al zit, en Os houdt niet van onaangekondigd bezoek op ZIJN pergola. De zwarte trekt zich daar echter helemaal niets van aan.

En dus wordt het bezoek Oscar al gauw teveel: het is gedaan met zijn rust en Os vertrekt.

Wel, de bezoeker voelt zich vervolgens helemaal op zijn gemak en begint met een stevige wasbeurt.

Waarom grijpt Oscar niet in? Waarom verdedigt de Os zijn Pergola niet?
Wij hopen daar binnenkort een antwoord op te krijgen.

Geen opmerkingen: