Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 2 augustus 2013

Doe toch normaal, mens!

Mevrouw T. Troy:
Ik snap niks meer van jou. Je laat ons gewoon de hele nacht buiten, staat vroeg op en doet je dingen in een andere volgorde dan anders. Bovendien loop je alsmaar aan de gordijnen te trekken, doet ramen eerst wijd open en dan weer potdicht en kijkt ondertussen alsmaar hoe warm het waar is, zowel binnen als buiten.
En dan die siësta op de bank, dat doe je anders ook nooit zo lang en je gaat behoorlijk laat naar bed voor jouw doen.
Ik weet echt niet meer waar ik met jou aan toe ben, dus ik zou je willen vragen om weer normaal te doen en de oude structuur terug te brengen in mijn leven. Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met het uitzetten van al die irritante windmakers in huis, dat zou al een stuk schelen. Goed?

6 opmerkingen:

Greet zei

Wat een mooie foto van mevrouw Troy!
Ik sta ook om 5 uur op, doe alles open en doe mijn werk. Om 8 uur gaat alles weer dicht. En ik doe niets meer. Maar ja, het is nu dan ook 35 graden hier.

ina zei

Toch maar een tropenrooster ingesteld, mevrouw K.?

Don Q. zei

Ik zie het helemaal voor me.
De hele redactie vol met windmolentjes.
En mevrouw Bladkat achterstevoren op een schildersezel met een ...lans in haar hand.

katja zei

Ik had gisteren ook zo'n 'windmaker' aan staan en ben wel 3x wezen checken of ik hem echt niet per ongeluk op de warme lucht stand had staan (is een ventilator-kacheltje combi).

Mo zei

@ katja: voor verplaatsing hete lucht heb je weinig vermogen nodig.
Uw kachelfan verplaatst eigenlijk slechts langzaam de warme lucht tussen uw apparaat en u naar u toe.
Beter is een fan met doorsnee van 40 cm. Dan maakt hij pas wind zeg maar.
Plastieke made in China niet zo duur meer bij Aldi of Action.

katja zei

@ Mo: Dank voor de tip!