Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 8 augustus 2013

Bravo, Poekie!

Mevrouw K. had al minstens drie rondjes om het Centrum van de Kruidentuin gelopen toen opeens de oude Poekie opdook; wij hadden haar niet gezien.
Waarschijnlijk had zij vlak onder de boom gezeten (in de donkere, koele schaduw van de Moerbei) waar de takken tot op de grond reiken.
Poekie kwam via het selderijvak naar het hekje toe waar ze heel voorzichtig overheen stapte, en vervolgens sprong ze met beleid van de paaltjes op het pad. Poekie is met haar ruim twintig jaar de oudste (buiten-)haarfabriek van de Katbladbuurt, maar gaat dus nog steeds zelfstandig aan de wandel. Bravo, Poekie!

1 opmerking:

ina zei

Geweldig! 20 jaar oud en dan nog buiten lopen, goed hoor, Poekie.