Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 27 augustus 2013

Niet bepaald vriendinnen

Ergens in de Katbladstraat staat een vreemd soort grote krat, een beetje lijkend op een kinderbox. Deze krat wordt regelmatig gevuld met kapotte tl-buizen en meer ongein, maar de laatste tijd blijft de box leeg. Een leuke speelplek, vond Gizmo (onder).
Doch Cera had hetzelfde idee. Zij had Gizmo in eerste instantie niet zien zitten, tot ze er dus zelf ingesprongen was. Beide haarfabrieken hadden behoorlijk de pest in, want al is de box groot genoeg voor twee, de dames houden duidelijk niet van delen.

Wel, Gizmo had als eerste bezit genomen van de superkrat, en dus moest Cera weg. En na het over en weer zenden van behoorlijk vuile blikken, vertrok Cera dan ook maar.
Daarmee was de krat nu weer helemaal voor Gizmo alleen. Maar het duurde nog wel even (zo te zien) voor Giz haar boosheid kwijt was.
Nee, dikke vriendinnen zijn het niet, Cera en Gizmo.

1 opmerking:

Annemieke zei

Gizmo kijkt inderdaad niet bepaald lief!