Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 31 augustus 2013

Vreemde met lichte ogen groeit nog steeds

Soms loopt mevrouw K. even naar de Kruidentuin toe om te kijken of Oscar nog wel genoeg beweegt, en dan vindt ze hem meestal ergens slapend tussen de struiken. Deze keer echter kwam hij uit het centrum van de Kruidentuin vandaan, want daar zat namelijk ook één van de vreemde ventjes van de overkant van de Gevaarlijke Weg.Het was inderdaad de grijs-gestreepte met de lichte ogen, en hij was weer een stukje groter gegroeid sinds de laatste keer dat wij hem zagen.
Wel, deze vreemde is nog steeds niet gesteld op mensen die hij niet kent, en het was maar goed dat wij snel een foto van hem maakten, want vlak daarna sprong hij van de rand en dook hij onder de planten aan de overkant van het pad weg.
En nee, wij weten nog steeds niet waar zijn huis staat...

Geen opmerkingen: