Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 31 augustus 2013

Vreemde met witte kant

Vanochtend vroeg zag mevrouw K. een vreemde haarfabriek door de Katbladstraat lopen: een witte met zwarte staart en wat zwarte vlekjes op zijn kop. Tenminste, zo leek het, want zij zag alleen zijn linkerzijde.
En alhoewel K. net haar kopje Nespresso had getapt, greep ze haar camera en ging de nieuwe Vreemde achterna, die inmiddels door de Poort naar de Hoftuin was gegaan.
En ja hoor, daar scharrelde hij wat in het rond.K. had al gauw door dat deze Witte er niet van hield om op de foto te gaan, dus ze nam wat meer afstand van hem.
De Witte voelde zich toen duidelijk wat meer op zijn gemak en ging verder met zijn verkenning.
Zo kwam het dat hij het luikje van Myo en Mickie ontdekte. Hij bleef daar een tijdje staan om naar binnen te loeren, en toen zag K. dat hij aan zijn rechterzijde drie donkere vlekken had.


Wij konden helaas niet zien of M en M thuis waren, maar in elk geval besloot de Witte niet naar binnen te stappen, hoewel hij erg mager is en wij vermoeden dat hij best trek had in een paar hapjes kattenbrokjes.
Terwijl hij zich van de deur verwijderde, zagen wij nu wederom zijn totaal witte linkerkant.De Vreemde was naar de tuin met Kiwiplant gelopen en snuffelde daar uitgebreid aan de pas afgeknipte takken.
We konden nu goed zien dat hij een zwarte bandje draagt, bezet met knoopjes van een of ander metaal.
Mevrouw K. besloot nu snel naar de redactie terug te gaan om op de "vermist"-sites te kijken of deze magere Witte met zwarte staart wellicht gezocht werd, maar dat bleek niet het geval te zijn. We zijn nu erg benieuwd of wij deze Vreemde nog vaker zullen tegenkomen, en zo ja, dan houden wij u daar uiteraard van op de hoogte.

4 opmerkingen:

Greet zei

Moest u nu koude Nespresso drinken?

Mevrouw Katblad zei

Ja!
De offers die wij moeten brengen voor het Katblad zijn soms best wel groot...

Mispoes zei

Ik had donderdag een vreemde gast in huis, die ijsblokjes in haar zelfmeegbrachte rode vijn wilde.

ina zei

@Mispoes: Wij hadden een keer een gast die de rode wijn te zuur vond en er vervolgens een schep suiker in gooide. Barbarisme!