Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 3 augustus 2013

Toch nog bij zinnen

Gisteren steeg de temperatuur bij onze buitentafel op ongeveer 1.5 meter hoogte tot bijna 33 graden. Mevrouw Troy dacht per abuis dat het op die plek wel uit te houden was en kroop tussen onze plantenpotten (onder de plantentafel) in de schaduw. Misschien was het daar (laten we zeggen) een graadje minder heet, maar door het zorgvuldige warmtemanagement van mevrouw Katblad was het binnen op de redactie ongeveer 25.5 graden, een heel verschil dus.
T. Troy hield het ongeveer een half uur uit tussen de planten, nam toen wat flinke nippen uit de waterbak en kwam vervolgens maar weer naar binnen. Niet dat zij naar de aanmerkelijk koelere huiskamer kwam, neen! Ze liep de trap op naar boven en ging daar onder het logeerbed liggen. Wij kunnen niet zeggen hoe warm het daar was, want toen wij de temperatuur aldaar wilden meten, gingen we bijna van ons stokje en zijn snel weer weggevlucht. Pas tegen de avond kwam mevrouw Troy naar beneden om af te koelen. We waren verbaasd dat zij nog bij zinnen was.

2 opmerkingen:

ina zei

Wat mooi, die bloem in de waterbak.

katja zei

Ja, wilde net hetzelfde komen zeggen als Ina.