Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 8 augustus 2013

Niks wijzer geworden

Nog niet zo lang geleden kwamen er twee zwarte haarfabrieken in de Katbladstraat wonen. Wij hoorden reeds eerder dat deze katten (Ienke en Appoe genaamd) regelmatige bezoekers zijn van het balkon van MaGiz en daar inmiddels ook de voerbakjes in de keuken hebben gevonden, maar zagen zelf slechts Ienke bij ons in de straat scharrelen; Appoe bleef nog even buiten beeld voor ons.
Tot een paar dagen geleden. Daar Ienke een bandje met adreskoker heeft en de kat op de foto geen kokertje, moest dit wel haast Appoe zijn.

Appoe zat bijna onbeweeglijk vlakbij zijn huis met zijn rozijntje op de straatstenen, en keek mevrouw K. (met camera) vol verbazing aan.
Toen hij daarvan was bekomen, ging zijn aandacht voornamelijk uit naar onze reporters Cera en Oscar, maar deze twee waren echter niet in hem geïnteresseerd en lieten hem links (of was het rechts?) zitten.Pas toen wij alweer lang en breed voor de deur van de redactie stonden, zagen we Appoe eindelijk opstaan en onder de deur van de Muizentuin door kruipen.
Wat deze haarfabriek betreft zijn we dus nog helemaal geen moer wijzer geworden.

1 opmerking:

ina zei

Mysterieus, zoals het een kat betaamt.