Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 augustus 2013

Geen sleutel!

Waarschijnlijk had Panda zich de hele nacht buiten moeten vermaken want toen wij zeer vroeg in de morgen door de Hoftuin wandelden, liep hij chagrijnig voor zijn voordeur heen en weer.
Wij hebben Panda overigens al diverse keren meegedeeld dat wij echt geen sleutel van zijn huis hebben, maar hij lijkt ons niet te willen geloven en scheldt ons steeds weer uit als wij hem niet binnen laten.
Oscar lijkt over zijn angst voor de Hoftuin heen te zijn; hij ging tenminste weer eens met K. mee maar zorgde er wel voor dat hij niet in de buurt kwam van de mopperende Panda. Wij zouden daaruit kunnen concluderen dat beide haarfabrieken ruzie hebben gehad maar durven dat niet met absolute zekerheid vast te stellen.


Panda liet het deze keer bij het slechts staren naar Oscar; waarschijnlijk was hij te moe om tot actie (uitzetting) over te gaan. Wij wensten hem nog even sterkte toe en gingen vervolgens op zoek naar ander nieuws.


8 opmerkingen:

Greet zei

Ik vind eigenlijk, mevrouw Katblad, dat alle mensen van haarfabrieken in Leiden, nou ja de Katbladbuurt, u permanent een sleutel van hun huis moeten geven. Dan kunt u die zielige haarfabrieken ten alle tijde in hun huis laten, of eruit. Ik stel me dan zo voor, dat er onderaan op alle deuren een klein belletje komt. De haarfabriek wordt er dan op getraind op dit belletje te drukken als hij/zij in nood is. Op de redactie hangt dan een bellenbord, zodat u precies kunt zien naar welk huis u zich onverwijld dient te begeven.

ina zei

Een soort van wijkzorg, eigenlijk.
Zal mevrouw K. blij mee zijn..

Mo zei

Ik zou het eigenlijk wel tof vinden als Mevrouw Katblad iedere week in Het Leidsch Katblad een huisdierenkruiswoordpuzzel met leuke prijsjes verzorgt.

Greet zei

Mevrouw Ina: Ik denk het wel. Iedere keer als mevrouw Katblad in het holst van de nacht eruit moet, of haar visite in de steek moet laten, of een favoriet televisieprogramma moet missen om een haarfabriek in nood te helpen, kan zij daar een mooie reportage van maken. Bovendien kan zij zichzelf dan profileren als de held van de Katbladbuurt.
Hoewel, het is wel opvallend stil van de kant van mevrouw Katblad.

Greet zei

Meneer of mevrouw Mo: Ik vind dat een uitstekend idee, vooral die prijsjes. Maar dan alleen een haarfabriekenpuzzel. Het mag dus niet gaan over blafbeesten of ander ongedierte. Misschien is een dagelijkse haarfabriekenhoroscoop ook wel iets. Of een haarfabriekendamespagina onder redactie van modelletje Cera.

Mo zei

@ mevrouw Greet:
U bent wel behept met verdacht veel medezegenschap op de redactie !

de redactie zei

Greet en Mo: u bent allebei niet helemaal lekker in de bovenkamer zeker?

Mo zei

@ redaksie:
Wat ziet U al lekker vroeg bubbeldubbel zeg.