Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 3 augustus 2013

Veel ruimte nodig

Omdat wij Thassos (de Terraskat) al een hele tijd (maanden?) niet meer hebben gezien, zijn we enkele dagen geleden maar eens gaan kijken of hij misschien thuis was, of tenminste in de buurt van zijn woonboot. Eerder hadden wij al vernomen dat Thassos zijn baan in de horeca eraan had gegeven en de bloemenhandel was ingegaan, maar ook daar wordt hij steeds minder vaak gesignaleerd.
Wel, bij de boot lag dan weliswaar een haarfabriek op wacht, maar dit was duidelijk niet Thas, want die is rood en deze dus niet. 
Gelukkig kwam net het mens van Thassos thuis, en zij kon ons vertellen dat hij die ochtend toevallig weer eens een keer langs was geweest om te ontbijten, maar dat gebeurde niet vaak meer. Nee, Thas komt soms gedurende een paar (of meer) weken in zijn geheel niet meer thuis, maar lijkt het verder wel goed te maken. Zijn mens vermoedt dus dat hij (net als enige jaren terug) voor een ander basisadres heeft gekozen, daar vertroeteld wordt en eten krijgt geserveerd. De hele familie van Thassos heeft inmiddels geaccepteerd dat Thas blijkbaar een echte vrije jongen wil zijn die zelf bepaalt waar hij woont en verblijft. Heel af en toe komt hij dus wel eens langs voor een hapje, maar als dat niet snel genoeg wordt geserveerd, gaat hij er onmiddellijk weer vandoor. Wel, het zij zo; sommige haarfabrieken hebben nu eenmaal heel veel ruimte nodig, heh? Tja...

Geen opmerkingen: